Klubbkrise: - Solskjær følger med

Ole Gunnar Solskjær (49) nevnes som en ypperlig redningsmann for et Kristiansund-lag i krise.

SMILER: Ole Gunnar Solskjær under tiden som Manchester United-manager. Foto: PA
SMILER: Ole Gunnar Solskjær under tiden som Manchester United-manager. Foto: PA Vis mer
Publisert

- Hadde jeg sittet i ledelsen i Kristiansund hadde jeg gått all in for å få inn Solskjær, hvert fall ut sesongen, for å redde dem. Nå står de helt fast. Når du har spilt ti kamper og har ett poeng, da må man rett og slett gjøre noe, sier Discovery-kommentator Jørgen Klem til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Solskjær følger nok helt sikkert med, og er nok litt sugen på å komme tilbake til fotballen igjen. Dette kan være en mellomjobb han kan ta før steget tilbake til en europeisk toppklubb.

Solskjær er ennå ledig på markedet etter at han fikk sparken som Manchester United-manager i november i fjor, samtidig ligger Kristiansund, som søndag tapte 1-3 for Lillestrøm, på sisteplass i Eliteserien.

Mistillit?

Klem mener Kristiansund uansett er nødt til foreta seg noe, uansett om det blir Solskjær eller noe andre.

- Det hjelper ikke å hete Christian Michelsen og være lokal. Jeg tviler litt på at alle spillerne har tillit til en trener når man har tapt så mange kamper. Solskjær er et navn som hvert fall kan løfte dem på papiret.

Et spørsmål som har blitt stilt, er om Kristiansund i det hele tatt har den økonomiske pakken som skal til for å sikre seg Solskjær.

FØLGER NORSK FOTBALL TETT: Kommentator Jørgen Klem. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FØLGER NORSK FOTBALL TETT: Kommentator Jørgen Klem. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Klem utelukker ikke at den tidligere Manchester United-manageren kan komme til å gjøre en eller annen form for dugnadsarbeid for Kristiansund, der han vokste opp på starten av 1990-tallet og bøttet inn mål for Clausenengen Fotballklubb.

- Penger har vel Solskjær nok av, sier Klem lattermildt.

- Stort steg ned

TV 2s mangeårige Premier League-kommentator Øyvind Alsaker synes det er vanskelig å si noe konkret om Solskjær til Kristiansund, men tror 49-åringen ønsker seg tilbake til trenermanesjen.

- Han kunne nok allerede vært tilbake hvis den rette muligheten dukket opp. Jeg vil tro han har mer ugjort som trener - det er jeg ganske sikker på, sier Alsaker til Dagbladet.

Alsaker ramser opp ligaer i Belgia og Nederland, eller Championship i England, som passende destinasjoner Solskjær potensielt kan velge fra.

- Så kanskje en klubb utenfor Norges grenser, tolker jeg deg rett?

- Steget ned til Eliteserien fra Manchester United er veldig stort. Det er klart. Men hvis det ikke kommer noen tilbud er Eliteserien selvfølgelig en mulighet. Her er det nok av klubber som trenger en bra trener, forteller Alsaker.

PROFIL: TV 2-kommentaor Øyvind Alsaker i studio på Kontraskjæret. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2
PROFIL: TV 2-kommentaor Øyvind Alsaker i studio på Kontraskjæret. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2 Vis mer

- Bør sparkes

Jørgen Klem tviler på at Kristiansund beholder plassen denne sesongen - uansett hvem som kommer inn. Det skal mye til, mener han.

I likhet med Alsaker erkjenner han at det er en stort steg ned fra Manchester United til KBK, men er klar på at Solskjær likevel kan la seg friste.

- Det er en kjempeutfordring, men hvis han klarer å redde Kristiansund fra dette utgangspunktet, blir han ikke noe mindre helt. Også får Solskjær testet manageregenskapene sine igjen. Det kan være med på å sette fart på karrieren hans igjen.

PÅ PRESSEKONFERANSE: Christian Michelsen og Ole Gunnar Solskjær etter treningskampen mellom Kristiansund og Manchester United på Ullevaal Stadion. Foto: Audun Braastad / NTB
PÅ PRESSEKONFERANSE: Christian Michelsen og Ole Gunnar Solskjær etter treningskampen mellom Kristiansund og Manchester United på Ullevaal Stadion. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

- Kommer Solskjær i så fall inn på bekostning av Michelsen, eller kan de ha et samarbeid seg imellom?

- Han virker litt fredet, han Michelsen. Han har gjort det bra og bygget opp dette laget, men det er andre, vesentlig større, managere som har måttet gå når det ikke fungerer. Jeg tror jeg ville dyttet ut han som er der nå, og fått inn noe helt nytt.

- Du mener Michelsen bør sparkes?

- Ja. Når du har ett poeng på ti kamper, og en tredel av sesongen er spilt, da mener jeg du skal ha gode argumenter for å beholde en trener. Du må finne en ny rytme - en ny vei å gå. Kristiansund tåler sikkert et nedrykk, men det er blytungt å gå ned til OBOS-ligaen.

Mulige erstattere

AKTUELL? Lars Bohinen. Foto: Carina Johansen / NTB
AKTUELL? Lars Bohinen. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer

Klem tror Lars Bohinen kan være en mulig kandidat til jobben som Kristiansund-trener, hvis Solskjær viser seg umulig å få tak i.

- Bohinen kan være aktuell. Han fikk litt sving på sakene i Sarpsborg blant annet. Eller ta Jørgen Isnes i OBOS, men jeg vet ikke om han hadde giddet å ta turen opp fra KFUM for å redde Kristiansund, hvis han hadde fått tilbud om det.

- Eller så får de ringe Tom Nordlie da? Kanskje han kan gjøre comeback? Han er jo passe gæren til å gå inn og redde en klubb, avslutter Klem, som den 17. juli forlater Discovery og norsk fotball for å bli Premier League-kommentator hos Viaplay.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer