OPPRYKK: Ryan Giggs har vært en del av Manchester Uniteds trenerteam denne sesongen. Han avslutter som manager. Foto: Peter Powell / EPA / NTB Scanpix
OPPRYKK: Ryan Giggs har vært en del av Manchester Uniteds trenerteam denne sesongen. Han avslutter som manager. Foto: Peter Powell / EPA / NTB ScanpixVis mer

Klubblegenden tar over for Moyes ut sesongen

- United bekrefter.

(Dagbladet:) I dag ble det klart, det alle britiske medier varslet mandag ettermiddag:

David Moyes er ferdig som Manchester United-manager, etter mindre enn én sesong i stolen.

Han ble klar i rollen i mai i fjor, og valgte tidlig å gi Ryan Giggs en rolle i trenerapparatet. Klubblegenden, som fylte 40 i november, er fortsatt aktiv som spiller - men nå skal han ta mangerrollen også i sesongens siste fire kamper.

Klubben skal ha bekreftet dette, melder tabloidavisa The Sun via sin twitterkonto @SunSportNow.

Det er fortsatt uklart hvilken løsning United går for permanent, men Nederlands landslagssjef Louis van Gaal er en gjenganger som det mest sannsynlige alternativet.

Flere medier har rapportert om et kjølig forhold mellom Ryan Giggs og David Moyes, noe Giggs benektet da han ble konfrontert med påstandene i slutten av mars.

Det som nå skjer betyr at Giggs lever videre som spillende manager på Old Trafford, mens Moyes-håndplukkede Steve Round (assisterende manager) og Jimmy Lumsden (trener) er ferdige, ifølge BBC.