Klubbløs Gamst utelukker ikke mer landslagsspill

- Jeg har fått ordnet opp i det jeg skulle.

FORTSETTER KARRIEREN: Morten Gamst Pedersen er motivert for å finne seg en ny arbeidsgiver etter tiden i RBK. Foto: Dagbladet
FORTSETTER KARRIEREN: Morten Gamst Pedersen er motivert for å finne seg en ny arbeidsgiver etter tiden i RBK. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Morten Gamst Pedersen og Rosenborg avsluttet kontrakten 8. januar, trodde flere at 34-åringens karriere var over. Overfor Dagbladet forteller Gamst Pedersen at det ikke er tilfelle.

Dødballspesialisten opplyser  i stedet at han kan være klar for en ny klubb allerede i begynnelsen av neste uke. Samtidig uteukker heller ikke «Gamsten» mer landslagsspill i fremtiden.

Innholdsrik karriere Etter tippeligadebuten for Tromsø ble Gamst Pedersen solgt til Blackburn i 2004. I Lanchashire-klubben opparbeidet venstrekanten seg en kultstatus blant fansen over ni sesonger.

82 kamper for Norge bidrar også til at han har skrevet seg inn i den norske fotballhistorien som en av de største spillerne landet har fostret. Kun åtte mann har opptrådt flere ganger med flagget på brystet enn «Gamsten». Nå er han motivert for å vise ferdighetene sine frem på ny.

- Det viktigste er å få spilt fotball fremover. Gjør du det bra nok, kan det hende at man får muligheten igjen. Skulle det skje at man skulle komme i den posisjonen, ville jeg bare tatt det som et kjempekompliment, forteller Gamst Pedersen om landslagsmulighetene.

Brukt tid på investeringer Gamst Pedersen, som fremdeles bor i Trondheim, beskriver de siste fire ukene som «et hell i uhell». En konsekvens av at kontrakten med Rosenborg ble terminert, er nemlig at han har hatt mer tid til andre ting enn fotball.

Det har medført at Gamst Pedersen blant annet har fulgt opp investeringer han har foretatt seg på en mer tilfredsstillende måte enn tidligere.

PÅ LANDSLAGET: Det er under to år siden sist Gamst Pedersen spilte for Norge. Her mot Russland i mai 2014. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PÅ LANDSLAGET: Det er under to år siden sist Gamst Pedersen spilte for Norge. Her mot Russland i mai 2014. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg sa at jeg ville bruke januar på å ordne opp i noen ting og det har jeg gjort. Samtidig har jeg trent godt og stått på hele tiden. Jeg er i god form og jeg har lyst til å spille fotball.

Kan returnere til Tromsø I hvilken klubb det blir, vet han ikke enda. Per dags dato er ikke Gamst Pedersen i konkrete forhandlinger med noen. Han utelukker imidlertid ikke en retur til gamleklubben Tromsø.

- Jeg er åpen for å lytte til de klubbene som kommer. Tromsø har flere spillere på blokka. Det vet jeg. Man får med seg det. Det som er morsomt når man ikke har en klubb, er at man vet mer enn når man ikke spiller. Det er hele tiden folk som vil ringe for å spørre og fortelle om ting.

- Hvordan ville du sett på et eventuelt comeback i Tromsø?

- Vi får se hvem som blir min neste arbeidsgiver, da blir det lettere å svare på det. Alle som er interessert er spennende.

- Ofret hele livet I løpet av sin lange karriere i utlandet har Gamst Pedersen hatt store inntekter, men det er ikke pengene som driver ham. Grunnen til at han fremdeles er sulten på å spille fotball, skyldes kjærligheten til spillet.
 
- Jeg har ofret hele livet mitt for å drive med det jeg elsker å gjøre. Jeg er glad i fotball. Man føler at man har noe å bidra med både på og utenfor banen. Jeg har vært heldig som har fått opplevd ting i utlandet og med landslaget. Jeg ønsker å bruke den erfaringen både inn mot unge talenter, i en spillergruppe og selvfølgelig på banen, forklarer «Gamsten», før han legger til:

- Jeg har alltid lyst til å utvikle meg som person og spiller, selv om jeg er en annen type nå enn tidligere.

82 LANDSKAMPER: «Gamsten» er blant spillerne som har flest kamper for Norge. Her sammen med John Carew,  Kristofer Hæstad og Steffen Iversen.

Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet
82 LANDSKAMPER: «Gamsten» er blant spillerne som har flest kamper for Norge. Her sammen med John Carew, Kristofer Hæstad og Steffen Iversen. Foto: Daniel Sannum Lauten / Dagbladet Vis mer
INNHOLDSRIK KARRIERE: Gamst Pedersen har opplevd mye som fotballspiller. Her spøker han med tidligere Manchester City-spiller Mario Balotelli under tiden i Blackburn. Foto: Scanpix
INNHOLDSRIK KARRIERE: Gamst Pedersen har opplevd mye som fotballspiller. Her spøker han med tidligere Manchester City-spiller Mario Balotelli under tiden i Blackburn. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer