STJERNEREDNING: Som én av få flotte enkeltmannsprestasjoner vartet Nigerias målvakt Vincent Enyeama opp med en god redning i førsteomgang. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/NTB Scanpix
STJERNEREDNING: Som én av få flotte enkeltmannsprestasjoner vartet Nigerias målvakt Vincent Enyeama opp med en god redning i førsteomgang. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/NTB ScanpixVis mer

Klubbløse Ameobi nærmest scoring i VMs første målløse kamp

0-0 mellom Iran og Nigeria.

• Iran-Nigeria 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Tyskland åpnet ballet den femte VM-dagen med å gi Portugal regelrett juling i Salvador med 4-0.

Det var kanskje ikke så mange som hadde troa på en ny målorgie mellom Iran og Nigeria, og så rett de skulle få.

For etter tolv målrike og svært underholdende kamper, ble nummer tretten et ulykkestall for målkåte fotballfans verden over. 

Annullert mål Nigeria hadde, som forventet, mye av spillet i den første omgangen, men etter et par gode muligheter innledningsvis sleit de grønnkledde med å spille ut et godt organisert iransk lag.

Kanskje skulle de hatt en godkjent scoring etter at dommer Carlos Vera annullerte for angrep på keeper, men det ble ikke stående. Og Queiroz' gutter viste at de også kunne være farlige foran mål.

Reza Ghoochannejhad møtte en corner fra Ashkan Dejagah med hodet, men Vincent Enyeama viste hvorfor han har holdt nullen 21 ganger for franske Lille i år, og vartet opp med en god reaksjonsredning.

NÆRMEST: Innbytter Shola Ameobi kom til noe som minnet om en målsjanse i andreomgang.Foto: REUTERS/Henry Romero/NTB Scanpix
NÆRMEST: Innbytter Shola Ameobi kom til noe som minnet om en målsjanse i andreomgang.Foto: REUTERS/Henry Romero/NTB Scanpix Vis mer

Ellers var omgangen preget av mye fløyteblåsing av kamplederen fra Ecuador, og lagene gikk målløse i garderoben.

Ameobi nærmest De siste 45 var ikke stort bedre. Klubbløse Shola Ameobi kom inn for en svak Victor Moses, og Stoke-spiller Peter Odemwingie ble satt inpå. Begge lagene prøvde å skape farligheter - uten å lykkes. 

Det var liksom noe halvhjertet over det hele. 

Kampuret viste 70 minutter og ett sekund da omgangens første målsjanse kom. 

Et innlegg fra venstre datt ned på pannebrasken til en fremadstormende Ameobi. Den tidligere Newcastle-spilleren klarte ikke å styre kula på mål, men at en avslutning i det hele tatt hadde retning mot dødlinja var nok til å få opp stemninga fire hakk.

Før den dalte igjen.

Nigeria fikk et par halvfarligheter etter innlegg på tampen, men gutta fra Persiagulfen stod imot det vesle kjøret som kom.

Det endte dermed 0-0 for første gang i VM 2014. I tillegg til å være den første målløse kampen, var oppgjøret også det første som endte uavgjort i mesterskapet.

- Jeg vil vinne hver kamp laget mitt spiller, men sånn er fotballen. Vi dominerte ballinnehavet uten å score. I angrepsspillet var vi nervøse. Vi ville så gjerne score, men målet kom ikke, sier Nigeria-trener Stephen Keshi i et intervju sendt på TV 2.