Klubbløse Bendtner uaktuell for landslagsspill

- Vi har brukt ham da han ikke var i form. Det skal vi ikke gjøre igjen.

UAKTUELL: Nicklas Bendtner ble løst fra kontrakten med Arsenal i vår. Han har ennå ikke funnet seg noen klubb, og er uaktuell for det danske landslaget, sier landslagssjef Morten Olsen. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK
UAKTUELL: Nicklas Bendtner ble løst fra kontrakten med Arsenal i vår. Han har ennå ikke funnet seg noen klubb, og er uaktuell for det danske landslaget, sier landslagssjef Morten Olsen. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRKVis mer

Danmarks landslagssjef Morten Olsen mener klubbløse Nicklas Bendtner er uaktuell til lagets møte med Armenia i EM-kvalifiseringen denne høsten.

Armenia er et lag Danmark bør slå om det skal bli EM-plass. Det er derfor viktig at Olsen får med seg sine beste menn til kampen i Parken 7. september. Men for Nicklas Bendtner er det ikke håp - om situasjonen forblir den samme.

- Han har ikke spilt ett minutt siden han spilte med landslaget på Wembley i starten av mars. For meg blir det bare en utopi, sier Olsen til dansk TV 2.

Bendtner fikk aldri fornyet kontrakt med Arsenal. De neste årene kan det være Toulouse-angriperen Martin Braithwaite eller Midtjyllands Morten Rasmussen som må ta spissrollen på det danske laget.

- Vi kjenner Nicklas' kvaliteter når han er i form. Vi har brukt han et par ganger hvor han ikke har vært i form. Det skal vi ikke gjøre igjen, sier Olsen.

Danmark møter Albania, Portugal og Serbia i tillegg til Armenia i EM-kvalifiseringsgruppe I.

(NTB)