Klubbpresidenten i homofob tirade mot den «skitne byen» Manchester

- Jeg så menn som kysset på gata. Jeg likte det ikke.

LIKTE DET IKKE: Klubbpresidenten til Zorya Luhansk var ikke veldig imponert med Manchester etter sitt besøk der for halvannen uke siden. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock / NTB Scanpix
LIKTE DET IKKE: Klubbpresidenten til Zorya Luhansk var ikke veldig imponert med Manchester etter sitt besøk der for halvannen uke siden. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det kjent at Manchester er hjemstedet til to av verdens tre dyreste fotballag, men noen kulturell eller estetisk metropol er byen ikke kjent som.

En av dem som har ytret sitt misbehag for byen er president for den ukrainske fotballklubben Zorya Luhansk.

Ukrainerne var i byen for å spille gruppekamp i Europaligaen, og det var i denne sammenhengen at Sergej Rafailov tok bladet fra munnen og fordømte Manchester som en «skitten by».

- Da vi var i England, besøkte vi bare Manchester, og jeg likte ikke byen. Det var møkkete. Like ved hotellet, som ligger midt i sentrum, lå det hjemløse og sov på gata, sier han ifølge Independent.

«Den skitne byen»

Men Rafailov var ikke bare på hotellet. Han tok også beina fatt for å se mer av «den skitne byen», uten at det falt i bedre smak.

- Senere på kvelden gikk jeg meg en tur litt utenfor sentrum. Der var det enda verre. Det var massevis av fulle mennesker, og det var bisart for meg å se menn som gikk nedover gata og kysset. Jeg likte det ikke.

Han peker også på at det er den liberale immigrasjonspolitikken som «har skyld i at det har gått så galt» med England. Noe han ikke ønsker for sitt eget Ukraina.

- Jeg vil ikke at barnebarna mine skal gå ut og se menn som kysser og hjemløse som ligger på gata.

Tap

Og det var ikke bare gatelangs i Manchester at Rafailov møtte motstand. Det samme skjedde på Old Trafford.

Zlatan Ibrahimovic ble matchvinner med scoring etter 69 minutter. På litt heldig vis headet svensken inn 1-0, og gjestene klarte aldri slå tilbake.

De røde djevlene fra England åpnet med 0-1-tap mot Feyenoord i første runde i gruppespillet.

Zorya på sin side startet turneringa med 1-1 hjemme mot tyrkiske Fenerbahce. Returoppgjøret mellom Zorya og Manchester United går 8. desember.

Kampen vil bli spilt i Odessa da Avanhard Stadium, hvor de til vanlig spiller, har fått store skader i borgerkrigen i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer