Klubbpresidenten truer med pistol

Presidenten i Tommy Svindal Larsens Bundesliga-klubb FC Nürnberg sier at han er fristet til å gripe til pistolen. Treneren tviler offentlig på evnene til sine spillere.

BERLIN (Dagbladet): Argentineren Martin Mandra beskylder tidligere lagkamerater for å være en gjeng rasister.

- Ingen lystelig situasjon, men alt har en tendens til å bli overdrevet i Nürnberg, sier Tommy Svindal Larsen (30) til Dagbladet.

Presidenten truer

Lagets sindige norske kaptein slapp selv å være med på 1- 2-ydmykelsen hjemme mot Lübeck i helga. Tommy har de siste åtte dagene slitt med feber, oppkast og en voldsom diaré som har ført til at han har gått ned åtte kilo på like mange dager.

- Antakelig er det noe jeg har pådratt meg via småungene i huset, sier Tommy. Han regner med å begynne å trene forsiktig fra i morgen. Han må ta det pent på grunn av jernmangel, og spiser jerntabletter, brokkoli og spinat. Tommy trengs tilbake i toppform, men akkurat nå er det andre ting som opptar kapteinen.

Klubbpresident Michael A. Roth fyrer av følgende salve etter nederlaget mot Lübeck, ifølge avisa Abendzeitungs Nürnberg-utgave:

- Jeg har pistol og bæretillatelse. Helst ville jeg blåse hull i hjernen på enkelte.

Sterk kost

Roths utblåsning kan måle seg med den verbale berserkergangen til ekssportsdirektør Edgar Geenen.

- Dere er dritt, avskum, søppel, spedalske, sa Geenen under et internt møte med spillerne høsten 2001. I mellomtida har han fått sparken.

- De siste uttalelsene fra Roth er sterk kost, men jeg tror ikke vi skal ta dem helt bokstavelig, sier Svindal Larsen.

Han ble i går kveld nedringt av tyske journalister som ville ha kommentarer til uttalelsene fra Roth og Wolf og argentineren Martin Mandra (27).

- Nesten alle på laget er rasister, sier Mandra til britiske Sky Sport.

- Martin fant dessverre aldri sin plass på laget, sier Tommy Svindal Larsen. Han fortsetter:

- Problemet er at vi har ti nasjonaliteter på laget. Dette er for mange. Noen av utlendingene gjør ingenting for å lære seg tysk. Tyske spillere bidrar heller ikke til å hjelpe utlendingene til å bli integrert.

Bunnen nådd

Fra å være en opplagt opprykkskandidat etter at laget i sommer falt ned fra Bundesligaens 1. divisjon, har Nürnberg nå ramlet ned på 14. plass i 2. divisjon.

- Jeg tror vi har sett bunnen nå. Egentlig har vi et mannskap til å spille i toppen. Men spillerne har ikke vært villige til å gå i seg selv, sier Tommy Svindal Larsen til Dagbladet.