<strong>ANGREPSTRYGGHET:</strong> Børge Lund har større trygghet i angrep nå, siden han også spiller framover i klubblaget.
ANGREPSTRYGGHET: Børge Lund har større trygghet i angrep nå, siden han også spiller framover i klubblaget. Vis mer

Klubbyttet som kan sende Norge til semifinale

Lund er gjerne prikken over i-en til Hedin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LINKÖPING (Dagbladet): Å komme til et mesterskap som midtback og playmaker uten særlig angrepsspill i kroppen, er lite gunstig.

Sånn har det vært for Børge Lund (31) de siste mesterskapene (skadd i VM 2009).

I Kiel var han hovedsakelig forsvarsspiller. Nå spiller han begge veier i Rhein-Neckar Löwen.

Marginer - Det kan være det som blir prikken over i-en for oss, sier landslagssjef Robert Hedin til Dagbladet.

Så mye betyr det. Lund spilte i et av verdens beste lag i Kiel og de vant Champions League forrige sesong. Men for Norges del er det en stor fordel om han spiller angrep også i klubblaget.

- Robert sier dette kan være prikken over i-en, hva tenker du?

- Det kan fort bli det. Det er marginer hele veien. Målet vårt er å gjøre det bedre enn tidligere, det er en lang prosess. Bare se på de andre lagene, de har ikke blitt verdensmestere over natta. Det ser vanskeligere ut på papiret enn tidligere, men vi kan ikke gå ned på målsettingen, sier Lund til Dagbladet.

Og prikken over i-en, målsettingen og det alle gutta drømmer om: En semifinaleplass.

- Tryggere Robert Hedin mener han ser en roligere og mer selvsikker Lund nå, sammenliknet med tidligere.

- Han føler seg tryggere. Han kommer til samling og stråler, det viser at han trives både i hverdagen på klubblaget og her på landslaget, sier han.

Hjemme i Tyskland har det gått greit til nå. Bare greit, fordi ambisjonene i Löwen er så store. Det overordnede målet i sammenslåingsklubben er gull. Enten i Bundesliga eller i Champions League. Helst begge steder. Ikke nødvendigvis nå - men snart. Hamburg har fått et lite forsprang i serien og løvene er på 4. plass. I Champions League er ingenting avgjort - og Mannheim-laget har alle muligheter.

- Hva betyr det for deg å komme inn i et mesterskap med så mye angrepsspill i kroppen?

- Det betyr at hvis jeg havner i en bølgedal, er det kanskje lettere å komme ut av den. Det betyr ikke så mye for selvtilliten, men det er lettere å komme unna de dårligere periodene. Skulle det butte litt imot vet jeg at det bare er å fortsette, det er ikke sånn at det mangler noe vesentlig - men at det svinger i idrett, sier Lund.

Norsk kombo i begge ender For Lund har ikke lyst til å være en forsvarsekspert. I hvert fall ikke ennå.

- Så lenge jeg føler jeg ha noe å bidra med offensivt, vil jeg jo spille i angrep også. Sånn tenker nok enhver idrettsutøver, det handler om å bedrive idretten sin mest mulig - og håndball består av angrep og forsvar, sier han.

Nordlendingen er playmaker i et av Europas beste lag. Og han er treer (midtforsvaret) samme sted. Du kan nesten ikke be om mer som landslagssjef for en liten nasjon som Norge.

Bonus: Børge spiller sammen med Bjarte Myrhol i Löwen. Oslo-gutten inne på linja og også han treer i forsvar.

- At både Bjarte og Børge spiller 60 minutter sammen i klubblaget, både bakover og framover, det håper jeg kan bli avgjørende, sier Robert Hedin.

NB! Norge møter Østerrike i morgen, en kamp gutta må vinne for å fortsatt ha god los på en plass i mellomspillet.

<strong>SJEF I FORSVAR:</strong> Børge Lund viser muskler i midtforsvaret.
SJEF I FORSVAR: Børge Lund viser muskler i midtforsvaret. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer