Kluivert: - Ubeskrivelig

Patrick Kluivert hylles av pressen over hele Europa etter storoppvisningen i går kveld. - Det er fantastisk. Det er ubeskrivelig. Dette er en av de beste stundene i mitt liv, sa Nederlands helt etter kampen i går.

- Dette er en av de beste prestasjonene i hele turneringen, skriver BBCs Alan Hansen i dag.

Toppkarakterene florerer på ulike nettsteder, niere i fleng og et par tiere.

Beskjeden

Helten selv er kledelig beskjeden, og prøvde i går kveld å få den tredje scoringen over på jugoslavias forsvarer Dejan Govedarica.

- Ballen gikk inn via en forsvarer, men dommeren sa målet var mitt, sa Kluivert til den danske avisa BT etter kampen.

Med fire scoringer i går er Kluivert historisk. Ingen har tidligere scoret fire mål i en EM-kamp. Hvis UEFA sier det er tre, er Kluivert fortsatt helten over alle i Nederland.

Uansett spilte Barcelona-spissen en fantastisk kamp og vår strålende fornøyd med livet på tribunen.

- Atmosfæren var fantastisk, skryter Kluivert av de oransje supporterne. Vi håper vi kan fortsette å spille på dette nivået og vinne mesterskapet.

- Spiller vi som dette en gang til må vi ha sjansen til å nå finalen.

Lagseier

Trener Frank Rijkaard var overraskende rolig etter utklassingseieren.

- Det var en glimrende laginnsats. Som en trener får du enorm tilfredsstillelse når spillerne dine produserer noe som dette.

- Patrick gjorde en praktfull jobb, men dette var en strålende lagseier. Hvis ingen gir han ballen kan han ikke score mål. Men det er herlig å se han spille sånn som i går, smiler Rijkaard.

Dennis Bergkamp fikk også skryt av treneren.

- Dennis har alltid akseptert sin rolle i laget i rollen bak hovedspissen og han spilte en fin kamp. Det er en vanskelig rolle, men jeg må gi han store komplimenter får hvordan han spilte i kveld.

Laget viktigst

Match-helten ligger godt an til å bli EMs toppscorer. Nærmeste utfordrere av spillerne som fortsatt er med er Portugals Conceicao og Gomes. Begge har tre scoringer.

- Det ville være stort å bli toppscorer, men det er ikke det vesentlige. Det dreier seg om Nederlands landslag, ikke meg. Jeg er ikke glad og fornøyd før vi har vunnet EM-finalen, sier Kluivert.

Hjemmefordel

Jugoslavias trener Vujadin Boskov tror Nederland vil gå hele veien og ta mesterskapet.

- Nederlenderne har fordelen av å spille hjemme foran 60.000 tilskuere i semifinalen. Det er en stor fordel i forhold til de andre landene, og det var vårt store problem i kveld.

Boskov innrømmer at han gjorde feil i går.

- Vi gjorde en stor taktisk feil. Vi spilte 4-4-2 i begynnelsen, ikke 3-5-2 som vi skulle ha gjort.