-Kluivert har perfekte forutsetninger

Jomar Blekkan kusker folkebankeren i V65-5. Kluivert rader opp seirer.

Jomar Blekkan tar turen til Bjerke for å lose Kluivert inn til en ny seier. Hesten er oppkalt etter den nederlandske fotballspilleren med samme navn. Han har de samme egenskapene som fotballspilleren også, rask og tøff som han er.

- Han har perfekte forutsetninger. Sporet er perfekt og sprintdistansen taler til hans fordel. Han møter litt hardere motstand enn han er vant til, men jeg er optimist.

- Han har en god rekordforbedring inne. Sist travet han 1. 25,5 med en innlagt galopp underveis på Leangen. Jeg er sikker på at han har en 1.24-tid inne, og det bør rekke langt. Han er i fin utvikling. Jeg håper å sitte tidlig i tet, og derfra tror jeg vi har kontrollen helt inn.

Min beste vinnersjanse for dagen, sier Jomar Blekkan til Dagbladet.no.

Se opp for Vikan Sjura

Jomar Blekkan kjenner godt til trønderhesten Vikan Sjura. Hoppa starter i stallmannsløpet i V65-3 med Svein Ove Wassberg som kusk. Wassberg er landets beste stallmannskusk, noe som definitivt ikke er noen ulempe. I tillegg trakk ekvipasjen et heldig førstespor. Vikan Sjura er Dagbladets banker.

- Vikan Sjura var fantastisk god i et V75-løp på Leangen sist, hvor hun travet mesteparten av løpet i tredjespor. Hun avgjorde greit til seier. Hoppa har formen på topp. Hun er rask fra start og forsvarer hun sporet tror jeg på en topp vinnersjanse, betror Jomar Blekkan.

Spillerne er herved advart.

BESTEMMER ALT. Kusk Jomar Blekkan har stor tro på tet fra start til mål med Kluivert i V65-5 på Bjerke. Foto: HESTEGUIDEN.COM
BESTEMMER ALT. Kusk Jomar Blekkan har stor tro på tet fra start til mål med Kluivert i V65-5 på Bjerke. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- King Photo A.M. møter noen bra hester i V65-4. Han travet et hyggelig løp i Østersund sist til bronse etter lang pause. Jeg tror ikke han kan hamle opp med de aller beste her, men han kan klare en trippelplass som maks, mener Blekkan.

- Loopylou i V65-finalen ble kjendis etter sin tur på egenhånd på E6 før jul. Har han kommet til hektene?

- Ja, det virker ikke som om han har fått noen varige men etter lufteturen, utrolig nok. Han fungerte i alle fall fint sist på Østersund. Men her møter han mange bra hester, og fra et dårlig spor et det en premie som er målet, avslutter Jomar Blekkan.

To interessante norgesdebutanter

3-årige Booray kom inn på stallen til Frode Fladen for halvannen uke siden. Den stilige sønnen til Hambletonian-vinneren Chip Chip Hooray trakk et vanskelig åttendespor over sprintdistanse i V65-4.

- Booray er en fin 3-åring. Han trakk et litt sjanseartet spor på sprint. Tatt i betraktning at han har reist langt og måttet venne seg til et nytt miljø, samtidig som han støter på eldre hester gjør at jeg anser ham som en outsider første gang ut. Men han trener fint, og jeg håper og tror at han skal være med å kjempe om en plass helt i toppen, sier Frode Fladen til Dagbladet.no.

Danskeimporten Keep Om Perfect debuterer for Per Oleg Midtfjeld i V65-1. Action Hall-sønnen kommer fra hjemlandet med tre strake seirer.

- Det er en fin hest som gjør sin første start i vår regi og det blir spennende å se ham i løp. Vi har hatt ham på stallen en måneds tid, og han har trent fint. Jeg har kun kjørt intervaller i 1.30-fart med ham. Ut i fra prestasjonene han har å vise til fra Danmark synes jeg han skal regnes tidlig, råder Per Oleg Midtfjeld som tirsdag kveld ladet opp og vant kuskematchen på hjemmebanen Momarken mellom Värmland og Momarken.

SPENNENDE AMERIKANER. Det er en skikkelig spennende amerikaner Frode Fladen presenterer i V65-4.
HAR VINNERVANT DANSKE. Trener og kusk Per Oleg Midtfjeld starter en spennende hest som har tre strake triumfer.