Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Klyse, sier du? I så fall er Ronaldo verdens beste lagspillende klyse!

Hvis du hadde vært trener, manager eller kunne valgt som supporter - ville du hatt Ronaldo på laget ditt? Akkurat, ja.

IKKE VERDENS BESTE FEIRING: Men hva så? Han leverer. Ronaldo vinner fotballkamper. Og det har han gjort siden han  var 18 år og i 13 år siden. Og mens verden henger seg opp i uvesentligheter hva fotballspillet angår blir Ronaldo bedre og bedre for hvert år som går. Det er det som betyr noe. REUTERS/Robert Pratta
Livepic
IKKE VERDENS BESTE FEIRING: Men hva så? Han leverer. Ronaldo vinner fotballkamper. Og det har han gjort siden han  var 18 år og i 13 år siden. Og mens verden henger seg opp i uvesentligheter hva fotballspillet angår blir Ronaldo bedre og bedre for hvert år som går. Det er det som betyr noe. REUTERS/Robert Pratta Livepic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UT FRA ET fotballfaglig ståsted er det ikke mulig å svare nei på det innledende spørsmålet. Og det er først om fremst det Ronaldo (31) handler om. Hva han bidrar med og gjør for laget. Ikke hva han sminker det med av personlige unoter og jåleri. For resultatene, tabellene, turneringene, sluttspillene og statistikkene bryr seg ikke om at han ikke jublet da en kamerat scoret en dag i mars, eller om han reiv av seg trøya og viste muskler da CL-finalen 2014 var avgjort for tre scoringer siden.

Det angår rett og slett ikke fotballens faktum.

Det som betyr noe er at han scorer tre når Zlatan scorer to.

OG DET GJØR Ronaldo. Han er en av de to beste fotballspillerne i verden, har utvikling for det trettende året på rad og leverer kamper, mål og øyeblikk du må til Lionel Messi for å finne maken til. Hvilket betyr at CR7 ikke bare er ekstremt god, han er i alle sammenhenger unik.

Og så blir han slaktet fordi han er mer sjølopptatt enn alle de andre sjølopptatte, og ikke scorer mål absolutt hele tida?

KLYSE, OM DET er ordet du vil bruke, hva så? Han leverer for laget sitt. Han vinner fotballkamper. Og er du av en oppfatning at han er en slags primadonna kan jeg opplyse deg om at du tar helt feil.

Han er det stikk motsatte.

Han er et arbeidsjern som aldri står stille.

Ronaldo er minst like mye som han er en drepende målmaskin, en lagspiller av dimensjoner.

HØRT BLANT KOLLEGAER fredag morgen: Jeg er sikker på Ronaldo ble sur da Griezmann scoret to mot Tyskland – nå kan han ikke bli toppscorer i EM.

Og bare for å understreke det om noen ikke fikk det med seg: Jeg er helt sikker på at han tenkte sånn.

MAKAN! MEN DET er der det ligger hos veldig mange av oss. Er det ikke det ene, som at han ikke scorer hver gang eller skyter et straffespark i stanga, så er det det andre. Ronaldo kritiseres (nesten) uansett. Fordi han er Ronaldo. Der alle andre spiller for laget og landet, spiller CR7 for seg sjøl. Sier vi og leser tankene hans, fordømmende og uten blygsel. Men hva så, selv om han poserer mer enn han feirer, er det ikke sånn at alt han gjør kommer laget til gode?

Og har du svart ja på åpningsspørsmålet, hvilket jeg er sikker på at du har gjort, hva er da det (store) problemet?

RONALDO HAR SCORET i fire EM-sluttspill. Det har ingen gjort før ham. I 2020 vil han ganske sikkert score i sitt femte. Det vil kanskje aldri noen gjøre etter ham. Men viktigst er ikke målene som mål eller hvor mange han scorer til enhver tid, det som betyr noe er hva de bidrar til.

Og det neste kan gi EM-tittel og en bar overkropp til søndag kveld.

Han vil sikkert bli kritisert for deg og.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!