Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knær til besvær

Pernilla Wiberg har vært gjennom 13 kneoperasjoner. Det er derfor ikke så overraskende at hun sliter med en kneskade foran OL-avskjeden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gang på gang har Pernilla Wiberg blitt avskrevet på grunn av skader. Like mange ganger har hun kommet tilbake. Det er nemlig alltid minst én person som aldri har sluttet å tvile: Wiberg selv.

I ti år har den 161 centimeter høye kraftpluggen vært i alpinttoppen. Wiberg er fire ganger verdensmester, to ganger olympisk mester og vinner av den totale verdencupen én gang.

Hun har prestert å vinne OL-gull i tre ulike vinterleker: Storslalåmgull i Albertville, kombinasjonsgull på Lillehammer og utforsølv i Nagano. Nå har hun satt seg som mål å ta medalje også i Salt Lake City.

24 v-cupseire

Wiberg har vært en del av verdenscupsirkuset i 13 sesonger. Alt tyder på at dette er den siste. Hennes beste sesong var 97-sesongen da hun vant den totale verdenscupen, slalåmcupen og blant de fem beste i alle andre disipliner. Totalt har hun 24 verdenscupseire - og hun er blant dem som har seire fra alle disipliner.

Før lekene i Nagano ble hun rammet av skader og ble levnet få medaljesjanser. Wiberg overrasket alle og tok utforsølvet. Siden har det vært flere skader, men igjen sikter hun mot O L-medalje. Allerede tidlig i sesongen satte hun seg som mål å avslutte med to OL-medaljer i Salt Lake City.

De færreste klarte å tro på henne, men da hun ble nummer to i et verdenscuprenn i Saalbach i januar viste hun nok en gang at «Pillan» aldri må avskrives.

Nå er hun avskrevet igjen. Etter utforrennet sist helg hovnet det venstre kneet opp. Siden har hun latt skiene stå. Mye av tida har hun brukt i bassenget.

Wibergs avskjed

Nå satser hun alt på å avslutte sin OL-karriere med medalje i Salt Lake City. Og hovent kne og skifrie dager til tross, støtteapparatet har ikke mistet håpet:

- Pernilla er så vant med å være skadet at hun ikke har noen problemer med å avgjøre om hun skal kjøre eller ikke. Vi har i hvert fall håp om at hevelsen skal gå helt ned, og dermed skulle det ikke være noe som hindrer henne i å kjøre, sier fysioterapeuten Agneta Hjort.

I går prøvde «Pillan» seg på ski igjen.

- Det kjennes bra, sa hun etter gårsdagens gjennomkjøring.

Kl. 18 i dag kan svenskene benke seg for å se Wiberg i OL-aksjon for siste gang. Kanskje kan hun gi dem OL-gullet de venter på. Det vil i så fall være en stor sensasjon, men du skal aldri si aldri med Wiberg.

<B>SISTE SJANSE: Wiberg hadde ikke fullklaff i OL-utforen. I dag kjører hun sitt siste OL-renn. Foto: SCANPIX
<B>KOMMER ALLTID TILBAKE: I januar var Pernilla Wiberg tilbake på pallen i verdenscupen. I dag kjører hun for gull i super G. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart