Knakk kjeven

Lyn vant, men mistet midtstopper Steven Lustü i sin desperate kamp for å overleve i Tippeligaen.

Den solide dansken ble operert for brukket kinnbein i natt.

Det var bare fem minutter igjen av knokkelkampen da to av de mest duellsterke spillerene i norsk toppfotball, Steven Lustü og Håvard Flo, barket sammen i en ny, voldsom hodeduell. Dansken gikk rett i bakken og ble liggende og vri seg etter duellen.

Spillerene rundt ham er ikke i tvil om at stopperkjempen var bevistløs et lite øyeblikk før han skrek ut i smerte. Lustü ble båret av banen og lege konstaterte at kinnbeinet var brukket og trykt inn. Han blir borte for resten av denne sesongen.

Beklager

Det beklager Lyns spillende trener Tommy Berntsen veldig sterkt:

- Selvsagt gjør jeg det. Steven er en utrolig viktig spiller for oss. Og med fire avgjørende cupfinaler igjen, er han absolutt en mann vi hadde trengt. Nå må vi gjøre jobben uten ham.

Lyn-sjefen har ennå ikke bestemt seg for hvem som skal fylle tomrommet etter Lustü.

- Vi har heldigvis åtte dager til neste kamp.

Tommy Brensten var rasende på SIL-kaptein Håvard Flo etter den fatale duellen med Lustü.

- Jeg synes Flo var veldig grisete i denne kampen generelt og i duellen med Steven spesielt. Han nærmest plantet albuen i ansiktet på Steven. Det var ille å se på. Han gikk rett ned, var helt borte.

Lyn-treneren mener at Flo spiller stygt og at han slipper altfor lett unna.

- Norske dommere lar Håvard Flo få gjøre nesten som han vil. Det er greit å være tøff i nærkampene. Men er man stygg, skal man straffes. Men Flo slipper unna. Gang på gang, sier Berntsen.

Håvard Flo reagerer sterkt på Berntsens karakteristikker:

- Dersom han antyder at jeg gjorde dette med vilje, så er det det reineste vås. Pisspreik.

- Først på ballen

Flo fortsetter:

- Jeg var først på ballen. Lustü kom for fullt inn i duellen, litt sein, og dundret inn i overarmen eller kanskje var det skulderen min. Dette var ikke noe annet enn et beklagelig, men hendelig uhell. Jeg synes selvsagt veldig synd på Lustü, men jeg finner meg ikke i at noen sier at dette var med vilje, sier Håvard Flo etter sitt første hjemmetap siden 29. juni 2002.