Knakk sammen etter fire VM-gull

Liv Grete Skjelbreid Poirée gikk rett i veggen etter fire VM-gull i Oberhof i februar 2004. Grunnen var at hun følte hun hadde forsømt datteren Emma.

Hun og ektemannen Raphael Poirée hadde et fantastisk mesterskap - hvor sju gull, én sølv og én bronse var beholdningen til slutt. Utad framsto Liv Grete svært lykkelig etter den fantastiske prestasjonen - men under overflaten boblet den dårlige samvittigheten for datteren.

-  Vi kommer nok ikke til å stille opp på noe denne uka. Nå skal vi samle oss etter VM og kose oss med Emma, sa Liv Grete til Dagbladet etter den utrolige prestasjonen.

I går presenterte Dag Vidar Hanstad boken «Fullt hus - eventyret om norsk skiskyting».

Gikk i veggen

I boka avslører han at Skjelbreid Poirée fikk en mental knekk etter medaljeraset i Oberhof, fordi hun anklaget seg selv for å ha forsømt datteren Emma.

-  Jeg gikk rett i veggen. Påkjenningen hadde vært altfor stor i forhold til det spinkle treningsgrunnlaget jeg hadde, forteller skiskytterdronningen i boka.

Det var også mye årsaken til den miserable fjorårssesongen, mener Liv Grete:

-  Det tok lang tid før jeg var fullstendig restituert. Da jeg begynte med treningen igjen, følte jeg at jeg var på etterskudd og begynte derfor knallhardt for å ta inn det tapte.

 TØFF PERIODE:  Liv Grete Skjelbreid Poirée følte seg som en dårlig mor etter fire VM-gull i Oberhof. -  Jeg gikk rett i veggen. Påkjenningen hadde vært altfor stor i forhold til det spinkle treningsgrunnlaget jeg hadde, sier Skjelbreid i en ny bok. Foto: Arnt E. Folvik
TØFF PERIODE: Liv Grete Skjelbreid Poirée følte seg som en dårlig mor etter fire VM-gull i Oberhof. - Jeg gikk rett i veggen. Påkjenningen hadde vært altfor stor i forhold til det spinkle treningsgrunnlaget jeg hadde, sier Skjelbreid i en ny bok. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Denne sesongen har Liv Grete skreddersydd et eget opplegg for datteren. Hennes egne foreldre blir reserveforeldre for Emma i de mest hektiske konkurranse- og treningsperiodene.

Emma i barnehage

-  Emma kommer til å være mer sammen med besteforeldrene, ja, bekrefter Knut Skjelbreid overfor Dagbladet.

-  Tidligere har Liv Grete og Raphael hatt med seg Emma og en barnepike på reisene, men nå har Emma begynt i barnehage hjemme i Eikelandsosen. Vi håper det blir en gunstig ordning. Nå kan Liv Grete og Raphael konsentrere seg om skiskyting når de er ute og reiser, og komme hjem og kose seg med Emma så ofte de kan, sier Knut Skjelbreid.

Emma har blitt tre år, og er ifølge bestefar mer krevende enn før:

-  Emma blir større og krever mer. Hun har mye større radius enn før. Men det er veldig moro - for meg og Oddrun (kona) blir det jo som å starte på nytt, ler han.