Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knakk sammen før OL-sølvet

PENRITH LAKES (Dagbladet.no): Et døgn før OL-finalen knakk Olaf Tufte sammen under presset. I dag tok han og Fredrik Bekken sølv - og gleden var tilbake. - Jeg kan love deg at det blir feiring i kveld, sier Tufte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske dobbeltsculleren rodde seg opp fra sisteplass til sølv i nattas finale. På brygga etter målpassering fortalte Olaf Tufte om hvor fort livet hans har skiftet fra uro til glede.

Det første han gjorde var å ta en kjapp telefon hjem til kjæresten i Norge, som gråt i lykke over Olafs sølvmedalje.

- Jeg er utrolig glad. For meg var det nok tårer i går, sier Tufte til Dagbladet.no.

Mens Fredrik Bekken er avslappet og rolig før konkurransene, sliter presset på nervene til Olaf. I går brast han sammen i gråt og måtte få krisehjelp av noen som har vært i akkurat samme situasjon: Kjetil Undset og Steffen Størseth, OL-sølvvinnerne fra Atlanta for fire år siden.

- Det er er stort press, og det gikk rundt i hodet på meg. De fikk meg til å tro på meg sjøl, sier Olaf.

Norge fosset inn til sølvet 1,35 sek. bak Slovenia, verdensmestrene som ledet fra start til mål i natt. Men Norge kom fantastisk fra 1000 meter og en liten stund så det ut til at Bekken og Tofte kunne vinne gull.

Etter løpet forteller gutta at sølv var maksimalt for dobbeltsculleren i natt. De hentet alt fra kjelleren. Fredrik Bekken slang beina rett ut av båten etter målpasseringen.

- Jeg er veldig lettet. Dette er vårt beste løp noensinne. Vi kan ikke klage, vi er veldig fornøyd med sølvmedalje, sier Bekken til Dagbladet.no.

Den norske båten har aldri vært nærmere Slovenia enn i natt. - Når det var 300 m igjen, prøvde vi å ta siste biten. Men Slovenia kalkulerte bedre, sier Tofte.

Han tror ikke Norge kunne gått hardere ut fra start enn det de gjorde.

- Da hadde vi ikke stått på seierspallen, sier Tufte.

Og hva med feiringen de har lovt seg selv i kveld? - Vi tar det som det kommer. Men gøy skal det blir, sier Bekken.

SØLVGUTTA: Fredrik Bekken og Olaf Tufte beundrer sølvmedaljene sine.