Brandsdal overveldet av rivalenes meldinger

Knakk sammen i tårer: - Jeg gråt underveis

Slik blir Eirik Brandsdals nye liv etter langrennskarrieren.

EMOSJONELT: Eirik Brandsdal greide ikke å holde tårene tilbake da han innså at karrieren var over. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GREFSENKOLLEN (Dagbladet): Drøye ti år etter karrierens første pallplassering i verdenscupen - og etter totalt ni individuelle verdenscupseire - la Eirik Brandsdal opp sin langrennskarriere på toppnivå i mars.

Drøye to måneder er gått - i en meget spesiell tid hvor coronapandemien dysset ned hedringen av 33-åringen fra Kjelsås - når Dagbladet møter Brandsdal i hans nabolag på majestetiske Grefsenkollen.

- Jeg har faktisk økt antall hardøkter etter at jeg la opp, forteller Eirik Brandsdal til Dagbladet innledningsvis med utsikt over hele Oslo.

Selv om de færreste visste det da det skjedde, fikk sprintlegenden en perfekt avslutningen på karrieren i sprinten på Konnerud 4. mars.

Brandsdal kom først inn på oppløpet i finalen på sitt siste verdenscuprenn - og selv om han fikk bank av Johannes Høsflot Klæbo på oppløpet, var pallplassen en gedigen opptur som fikk fram så mange følelser at tårene presset på.

- Jeg gråt underveis

Faktisk rant tårene underveis i det siste skirennet.

- Jeg hadde en tung sesong, og det var lenge siden jeg hadde vært på pallen i en skøytesprint. Da jeg klarte det i karrierens siste skirenn, rant følelsene over underveis i sprinten. Jeg hadde innerst inne bestemt meg for at jeg skulle gi meg og at dette var mitt siste skirenn, forteller Eirik Brandsdal til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer