Knall og fall

I går var Hans- Petter Buraas (27) tilbake - akkurat som i gamle dager. Alt gikk i hundre helt til det endte som på Juvass-breen 27. mai i fjor: Med fall.

11. mars i fjor kjørte Burre ned til 18. plass i v-cupavslutningen i Åre. Sesongen 00/01 var over. Før jul hadde han vunnet sitt aller første renn i v-cupen i godbakken i Sestriere. Men han hadde også tre fall på ni renn. 27. mai i fjor falt han på nytt, denne gangen skjebnesvangert. Etter treninga på breen prøvde han seg på et 360 graders helikopterhopp, som endte med en ukontrollert 500 graders rotasjon, nakkeoperasjon på Rikshospitalet, tre måneder med nakkekrage og farvel til den kommende OL-sesongen. I går - 593 dager etter Åre og 546 dager etter Juvass - sto Burre for første gang på start i et v-cuprenn igjen. Etter en knallomgang hadde han bare tre foran seg på resultatlista i Park City. Da visste han det sjøl også. Han er fortsatt alpinist i verdensklassen

- Helt klart. Jeg er med helt oppe selv om jeg følte at jeg ikke ofret alt, sier han til Dagbladet.

- For ivrig

Men det gjorde han til de grader i andre omgang. Det gikk bra gjennom henget. Han ledet til mellomtid. Men så gikk det hele i snøen igjen.

- Jeg ble for ivrig, og gjorde en tåpelig feil. Jeg tråkket på min egen ski, og da ble jeg stående der som en ispinne, sier han.

Dermed Burres sjuende fall på de 20 siste v-cupstartene. - Jeg bruker samme teori som tidligere. Enten går det som i dag eller så er jeg med helt oppe, sier han.

- En glad gutt

Men i går var det i grunnen helt greit at det gikk gærent. Smilet var raskt på plass igjen. Det viktigste var tross alt det som skjedde i første omgang. Den mentale barrieren var brutt.

- Ja, jeg er like hel og en glad gutt. Er kjempefornøyd, jeg.

Slalåmtrener Steve Skavik er like blid som Burre.

- Veldig bra av Burre å være med i det første rennet. Men han ble litt for aggressiv i andre omgang. Det ble litt for vilt, sier han.

Hjemme i stua satt alpintnestor Finn Aamodt og så Burres comeback:

- Oppløftende av Burre. Bedre enn jeg hadde regnet med. Men han trenger litt tid for å bli vant til å kjøre v-cup igjen på forhold som det ble i andre omgang.

Neste renn for Burre:

Om tre uker, i Sestriere...

TILBAKE: Hans-Petter Buraas var tilbake i bakken. Her er når han fremdeles holder seg på beina. I 2. omgang gikk det ikke fullt så bra.