Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knalldebut for Uruguay-duo

Östersund- Rosenborg 0- 6. De ble kalt vrakgods i mediene. I går fikk Rosenborgs Uruguay-duo ubetinget ros fra Per Joar Hansen etter debutkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sebastian Eguren scoret ett og skaffet Rosenborg straffe i treningskampen mot det svenske 2. divisjonslaget Östersund.

Han spilte førsteomgang som indreløper, men gikk inn sentralt etter pause. Og trener Per Joar Hansen var fornøyd med det han så fra sin ferske elev:

God forståelse

-  Han var veldig god i bevegelsesmønsteret, og flink til å gjøre seg spillbar. Målet regisserte han selv, ved å slå ballen ut til Christer Basma, for så å løpe i posisjon og heade innlegget i mål. Flott, sier Hansen til Dagbladet.

Også midtstopper Alejandro Lago fikk skryt:

-  Lago viser god forståelse. Han er rolig og trygg med ball, og en fin atlet.

-  Kan det fastslås allerede nå hva de vil bety utover høsten?

-  Det er litt for tidlig å si. Vi må se hvordan de gjør det i Tippeligaen først, men debuten var positiv.

b> IMPONERTE:  Rosenborgs Uruguay-spillere Sebastian Eguren (t.v.) og Alejandro Lago gjorde begge en fin debut i bortemøtet med Östersund. -  Eguren var veldig god i bevegelsesmønsteret, og flink til å gjøre seg spillbar, sier RBK-trener Per Joar Hansen. Foto: Tom E. Østhuus
b> IMPONERTE: Rosenborgs Uruguay-spillere Sebastian Eguren (t.v.) og Alejandro Lago gjorde begge en fin debut i bortemøtet med Östersund. - Eguren var veldig god i bevegelsesmønsteret, og flink til å gjøre seg spillbar, sier RBK-trener Per Joar Hansen. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

God Storflor

Av de mer velkjente innslagene kom også Thorstein Helstad og Øyvind Storflor godt fra sommerduellen i Sverige. Storflor var involvert i mye i førsteomgang, scoret to mål og la opp til to for Helstad. RBK ledet 5- 0 ved pause.

-  Vi spilte godt i førsteomgang. Da satt angrepsspillet, og vi hadde tempo på ballen. At vi slakket av litt etter pause, er ikke så unaturlig, siden vi ledet såpass stort og gjorde mange bytter, sier Hansen.

På adressa.no fikk spesielt Eguren mange lovord, blant annet av sine nye lagkamerater Øyvind Storflor og Vidar Riseth.

-  Jeg synes han var overraskende god til at det var hans første kamp, sier Riseth.

Spillerne skrøt

-  Eguren var bra. Han spilte meg fri et par ganger utpå kanten, kommenterte Storflor.

Spilleren selv svarte med å skryte tilbake til sine nye omgivelser:

-  Rosenborg spiller hurtig og intelligent. Min egen innsats bar vel preg av at jeg har reist mye den siste tida, og at jeg ikke kjenner medspillerne så godt ennå, sier Eguren til nettstedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!