Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knallformen får Sjur til å endre planer

Vil på pallen i Tour de Ski.

SUKSESS Sjur Røthe (til høyre) ble nummer tre på Lillehammer etter Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krigh. Den gode formen har gitt vossingen lyst til å gå Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SUKSESS Sjur Røthe (til høyre) ble nummer tre på Lillehammer etter Martin Johnsrud Sundby og Finn Hågen Krigh. Den gode formen har gitt vossingen lyst til å gå Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

• Følg langrenn live i Dagbladets vinterstudio.

DAVOS (Dagbladet): Før verdenscupen tok til for noen uker siden sa Sjur Røthe (26) at han ønsket å gå så fort at han slapp å gå Tour de Ski.

Underforstått: Han ville unngå å måtte stille i Tour'en for å sikre VM-billetten.

Det har Sjur Røthe klart. Etter resultatene så langt i vinter å dømme, er han omtrent udiskutabel på laget til Falun-VM i februar. Med tre pallplasser hittil (tour-etapper inkludert) og en fjerdeplass i Davos sist helg, er han vond å komme forbi.
Ombestemt seg Og da er det vel greit da, droppe touren og pleie VM-formen på et snørikt sted.

Nei, ikke helt. For formen har fått Sjur til å ombestemme seg.

- Som det ser ut nå er jeg innstilt på å gå Tour de Ski likevel.

- Hvorfor det?

- Fordi jeg er i så god form at jeg tror jeg kan klare en pallplass i Tour'en. Det synes jeg er så stort og attraktivt at jeg gjerne vil prøve på det.
Litt gambling - Du er villig til å gamble med den VM-formen du tidligere i vinter sa du ville safe inn ved ikke å gå Tour'en?

- Det er alltid et snev av gambling. Men når formen er så god som den er nå, er jeg innstilt på å gå. Jeg tror jeg har en mulighet til pallen. Og den muligheten ønsker jeg å benytte meg av, sier Røthe til Dagbladet.

I dag går han 15 kilometer fristil i høyden i Davos, og i morgen får han sykmeldte Ola Vigen Hattestads plass på fristilssprinten for å få litt konkurransetrening også på den distansen.

De som skal lykkes i Tour de Ski må nemlig beherske det meste, også sprint.

OUTSIDER: I dag går langrennsgutta 15 kilmeter i Davos. Sjur Røthe er en av outsiderne.   Foto: Bjørn Langsem
OUTSIDER: I dag går langrennsgutta 15 kilmeter i Davos. Sjur Røthe er en av outsiderne. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media