Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knallhard EM-trekning for Norge

Havnet i gruppe med Kroatia, Island og Slovenia.

TØFF TREKNING: Robert Hedin får en tøff oppgave med å lose Norge til en eventuell kvartfinale i neste års håndball-EM.Foto: Ned Alley / Scanpix
TØFF TREKNING: Robert Hedin får en tøff oppgave med å lose Norge til en eventuell kvartfinale i neste års håndball-EM.Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

Norges herrelandslag i håndball møter Kroatia, Island og Slovenia i gruppespillet i neste års EM-sluttspill i Serbia.

- Det er en veldig vanskelig gruppe. Kroatia og Island er svært gode lag. Slovenia har vi slått før, men Island har vi alltid problemer med. Det kommer til å bli veldig tøffe kamper. Vi har mye jobb å gjøre, sa Christoffer Rambo under EHFs nettsending av trekningen.

Rambo var en av fire spillere som hjalp til å trekke lagene, men han fikk ingen sjanse til å påvirke Norges skjebne. Norges gruppe var allerede komplett da han kom fram for å trekke de toppseedede lagene.

Ett lag på hvert nivå var forhåndsplassert, og Norge havnet i gruppe med sterke kroater og islendinger da både Danmark og Sverige, som var seedet på samme nivå som Norge, ble trukket inn i antatt lettere grupper.

Tøff vei videre Norge slapp iallfall å havne i gruppen med Frankrike, Spania og Russland. Imidlertid er det de tre beste fra den gruppen som blir motstandere dersom Norge tar seg til mellomspillet.

Kampene i Norges gruppe skal spilles i Vrsac, en liten by i Vojvodina-provinsen nord i Serbia.

- Det er veldig nær Kroatia, og publikum kommer til å hjelpe kroatene veldig mye. Målet vårt er å kvalifisere oss til OL, og vi må jobbe veldig hardt for å greie det, sa Rambo.

Ulykkesfugl Igor Vori fra Kroatia var den som trakk Danmark og Sverige inn i den «lette» halvdelen av EM-oppsettet og kastet Norge til ulvene.

- Vi havnet i en sterk gruppe, men alle lag i EM er gode. Det er bra for oss å spille så nær Kroatia, men vi har alltid mange fans på kampene uansett hvor vi spiller, sa han til EHFs intervjuer.

Slik ble trekningen:

Gruppe A (i Beograd): Polen, Danmark, Serbia, Slovakia.

Gruppe B (i Nis): Tyskland, Sverige, Tsjekkia, Makedonia.

Gruppe C (i Novi Sad): Frankrike, Ungarn, Spania, Russland.

Gruppe D (i Vrsac): Kroatia, Norge, Island, Slovenia.

EM avvikles i tiden 15. til 29. januar neste år.

(NTB)