Knallhard Eriksen-kritikk: - Oppfører seg som et barn

Christian Eriksen (27) gamblet i sommer - og tapte. Nå får han huden full av flere fotballeksperter, som mener dansken oppfører seg som et barn.

SLITER: Christian Eriksen har hatt det tøft denne sesongen. Foto: Reuters.
SLITER: Christian Eriksen har hatt det tøft denne sesongen. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den danske playmakeren, som i lang tid har vært ansett som en av verdens beste i sin rolle og posisjon, har hatt det tøft denne sesongen.

Tottenham har slitt, Eriksen har ikke hatt samme rolle i laget som tidligere, og hans kontrakt med de liljehvite utløper neste sommer. Før denne sesongen snakket han om ønsket om å flytte på seg, men det ble aldri noen overgang.

- Han oppfører seg som et barn som ikke har fått det som han vil. Han ville til en større klubb og fikk ikke det han ville, sier tidligere Manchester United- og England-spiller Gary Neville, som nå jobber som fotballekspert.

SANG MED SUPPORTERNE: Alexander Søderlund ble utvist i første omgang i kampen mellom Rosenborg og Molde. I andreomgangen kunne man både se og høre ham fra tribunen. Video: Paramvir Singh / Mediabanken Vis mer

Kan gå gratis

Eriksen kan allerede i januar kan snakke med andre klubber og deretter forlate Tottenham gratis neste sommer, når kontrakten hans utløper 31. juni 2020.

SLEIT: Christian Eriksen fikk det tøft i kamp med Liverpool og Fabinho (t.v.). Foto: PA Photos.
SLEIT: Christian Eriksen fikk det tøft i kamp med Liverpool og Fabinho (t.v.). Foto: PA Photos. Vis mer

Det er en stor smell for Tottenham, ettersom Eriksen ifølge nettstedet Transfermarkt - riktignok før denne sesongen startet - har en markedsverdi på drøye 100 millioner euro, hvilket tilsvarer over én milliard norske kroner.

Han har blitt koblet til flere storklubber. Real Madrid har vært hyppig nevnt. Det samme har Manchester United, Bayern München, Juventus og Barcelona.

Jamie Carragher, tidligere Liverpool-spiller, deler Nevilles tanker om Eriksen, og advarer faktisk Real Madrid om å hente dansken.

- Eriksen er en god spiller for Tottenham, men man snakker om han som om han kan spille for Real Madrid … Det er han ikke god nok til. Hvis han var god nok, med bare ett år igjen av kontrakten, ville Real Madrid ha kjøpt ham, sier Carragher, og legger til:

- Det er snakk om at han kanskje kan gå til Real Madrid gratis, men alle er interessante når det er gratis. Han ville bytte klubb i sommer, men det var ingen som ville ha ham.

Samtidig har Roy Keane vært ute og snakket om dansken, og ment at han ikke ville gjort Manchester United noe bedre.

Dårligste sesongstart siden 2013/14

Tottenham er i skrivende stund på 11. plass i Premier League, etter å ha startet sesongen med tre seire, tre uavgjort og fire tap. I tillegg er de på 2. plass i Champions League gruppe B, sammen med Bayern München (som de ble ydmyket av), Røde Stjerne og Olympiakos.

I september ble de slått ut av Colchester i den engelske ligacupen.

Akkurat nå er det svært lite som tyder på at han kommer til å forlenge kontrakten med Tottenham. Danske Ekstra Bladet skriver at dersom Eriksen vil bytte klubb i januar, er Manchester United det mest realistiske alternativet.

Manchester Evening News hevdet i august at Ole Gunnar Solskjær kontaktet Eriksen rett før overgangsvinduet stengte. Da skal dansken ha sagt at ønsket hans er å spille i Spania.

Ekstra Bladet skriver at Eriksen har hatt sin dårligste sesongstart som Tottenham-spiller, med én scoring og én målgivende pasning på 12 kamper.

«Eriksen likner ikke på den kreative, dynamiske utgaven av seg selv som alle husker fra så seint som forrige sesong. Ros har blitt byttet ut med kritikk, og Eriksen har havnet i en situasjon hvor mange begynner å sette spørsmålstegn ved ham og hans prestasjoner», skriver avisa.

Som avisa skriver, ros har faktisk blitt byttet ut med kritikk. Og det er ikke bare Neville og Carragher som kritiserer 27-åringen.

Vil finne formen

The Guardian-journalisten Berry Glendenning sa i podkasten Football Weekly at dansken ser ut som «en mus på en fotballbane», og i Tyskland sa legenden Lothar Matthäus at Eriksen ikke er en spiller som vil hjelpe Bayern München.

Spanske AS har meldt at Real Madrid ikke forventer å handle når januarvinduet åpner, med mindre langtidsskader eller uventede spillersalg skulle melde seg.

«Det ser ut som en vanskelig oppgave å gjøre seg attraktiv for en vinterovergang, ettersom Eriksen rent spillemessig er langt unna sitt gamle nivå».

Kritiske Gary Neville er imidlertid sikker på at Eriksen vil vise seg fra sin beste side igjen - når han får en ny klubb.

- I øyeblikket er Eriksen en spiller som ikke tror på prosjektet, og som er uinteressert. Men han kommer tilbake når han finner seg en ny klubb.

Så gjenstår det å se hvem det blir - og i hvilket overgangsvindu det skjer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer