Nok en gang stormer det rundt Eirik Horneland og RBK

Knallhard Horneland-dom:
- Fullstendig kulturkrasj

Eurosport-ekspertene Kjetil Rekdal og Joacim Jonsson er langt fra imponert over det Eirik Horneland har fått til på Lerkendal i år. Nå kan håpet om Europa i 2020 ryke, og hva skjer da?

KRITISK: Kjetil Rekdal er kritisk til mye av det som har skjedd på Lerkendal i år. Samtidig mener han at en aldrende RBK-tropp må ta mye av skylda. Foto: NTB/Scanpix
KRITISK: Kjetil Rekdal er kritisk til mye av det som har skjedd på Lerkendal i år. Samtidig mener han at en aldrende RBK-tropp må ta mye av skylda. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter en god periode i sommer, som nesten resulterte i et gruppespill i Champions League, er Rosenborg igjen inne i en tøff periode. Lørdag endte det med 2-2 og poengdeling mot Kristiansund, og avstanden opp til serieleder og erkerival Molde er oppe i hele 15 poeng.

Søndag møtes de to på Lerkendal.

Kjetil Rekdal mener det er flere faktorer som har gjort at det har gått galt for Horneland på Lerkendal.

Samtidig er han klar på at dagens RBK-tropp ikke er godt nok skodd for å gjennomføre den tøffe spillestilen Horneland ønsker, og at det var den dårlige seriestarten som sørget for at sesongen «måtte» bli mislykket.

- Det er vanskelig å svare på hvorfor. Horneland kom til RBK med sin tanke og brukte vinteren på å spille litt annerledes. Det ble bom. De har gått tilbake til 4-3-3 og levert solid. Nå har det begynt å butte litt igjen. De har hatt en del skader, også er ikke stallen bred nok, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet, før han fortsetter:

- Det var de første sju-åtte kampene som gjorde at RBK ble hektet av i gullkampen. Derifra og fram til nå har de ikke tatt så mange færre poeng enn Molde, uten at jeg har fasit i hånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.