Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knallhard kamp om OL-plassene

I dagene som kommer vil de norske snowboard-gutta kjempe om to - eller tre - OL-plasser. Daniel Franck allerede er kvalifisert og Terje Håkonsen vil høyst sannsynlig ta OL-plass nummer to - hvis han da bestemmer seg for å delta i OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daniel Franck har markert seg sterkt hittil i vinter og er nummer to i verden på ISFs (International Snowboard Federation) verdensranking.

Terje Håkonsen har foreløpig ikke ønsket å fortelle om han blir med i OL eller ikke. Til Aftenposten sa telemarkingen at han først vil prate med noen bekjente som har meninger han stoler på. Deretter vil han ta en avgjørelse.

Men - Håkonsen er påmeldt til de to FIS-rennene som går i Sveits denne uka. Disse må 22-åringen være med på for å være OL-kvalifisert, sier reglene til Den olympiske komité.

Håkonsen viste lørdag at han er i god form da han vant halfpipe-konkurransen i Sveits foran landsmannen Daniel Franck.

Jo-jo-sesong

Bak Daniel Franck og Terje Håkonsen er det Roger Hjelmstadstuen, Kim Kristiansen, Rune Lundsør, Christian Thoresen, Arild Brun Kjeldsås, Klas Vangen og Marius Sommer som skal kjempe om de to til tre ledige OL-plassene.

Ifølge ISFs rankinglister, er stillingen som følger:

1) Daniel Franck.............2 på verdens-rankinglista

2) Roger Hjelmstadstuen.....13

3) Marius Sommer............14

4) Kim Christiansen.........20

5) Arild Brun Kjeldås.......22

6) Christian Thoresen.......27

7) Rune Lundsør.............35

9) Terje Håkonsen...........47

10)Klas Vangen..............49

Ifølge landslagstrener Dag Over Karsten kan alle de norske gutta havne blant de ti beste i Nagano. Resultatene har imidlertid variert fra veldig bra til dårlig for de norske utøverne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!