Knallhard kamp om stafett-plassen

Det hjelper ikke å være best i verden. Dagens fire norske stafettseiersmenn i Santa Catarina blir utfordret av seks til i kampen om en plass på VM-laget.

Frode Estil, Kristen Skjeldal, Tor Arne Hetland og Thomas Alsgaard var aldri truet i det lette regnværet i Santa Catarina, i en stafett som gikk over 4 x 5 kilometer. Men de skal slett ikke føle seg for sikre med tanke på stafettrepresentasjon i Lahtis.

- Tore Bjonviken, Espen Bjervig, Erling Jevne, Anders Aukland, Odd-Bjørn

Hjelmeset og Krister Sørgaard er alle med i kampen om en plass på laget. Alle er nødt til å bevise at de er gode nok, sier herrenes hovedtrener Steinar Mundal.

- Alle sier de har veldig lyst til å gå?

- Ja, selvfølgelig. Det er slik det skal være. Lagmessig har vi større bredde enn vi noen gang har hatt i norsk herrelangrenn.

- Hvem hadde gått stafetten om uttaket hadde vært i dag?

- Tja, Odd-Bjørn Hjelmeset hadde nok vært med. Og Kristen Skjeldal er i utgangspunktet mest aktuell på en skøyteetappe.

Alsgaard gikk sisteetappen for Norge i dag. Estil, Skjeldal og Hetland hadde sørget for at han gikk ut med en ganske komfortabel ledelse. Hetland sendte Alsgaard i tet med 26 sekunder, og i mål var Østerrikes Hoffmann 11 sekunder bak på andreplass.

- Jeg trengte forspranget jeg fikk. Dette var altfor dårlig av meg, føler meg slett ikke bra. Føttene er stive og formen mangler, sier Alsgaard som først søndag kveld skulle ta beslutningen om han i det hele tatt skal fortsette å følge landslaget i høyden i Italia eller Sveits.

- Jeg er glad han valgte å starte. Vi følte at Thomas trengte denne fem kilometer lange gjennomkjøringen, kommenterer Steinar Mundal.

(NTB)