KLATRING: Edvald Boasson Hagen er klar for en ny hard klatreetappe - og vil gjerne gå i brudd. Foto: AP Photo / Laurent Cipriani / NTB Scanpix
KLATRING: Edvald Boasson Hagen er klar for en ny hard klatreetappe - og vil gjerne gå i brudd. Foto: AP Photo / Laurent Cipriani / NTB ScanpixVis mer

Knallhard klatreetappe i dag: Nå skal Boasson Hagen i brudd

Fem bruddsjanser den neste uken.

LA PIERRE SAINT-MARTIN/PAU (procycling.no): — Det var en ganske rolig dag. Jeg følte meg helt grei, og prøvde bare å spare krefter opp bakken mot slutten, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Da Chris Froome angrep og distanserte resten av konkurrentene i sammendraget, syklet Boasson Hagen rolig og behersket opp første møte med pyreneene, La Pierre-Saint-Martin. Det å spare så mye energi som mulig var også planen for etappen med målgang like ved grensen til Spania. Det er de kommende dagene som MTN-Qhubeka-syklisten har blinket seg ut.

- Jeg har mange muligheter fremover på de litt mer kuperte etappene. Det ser jeg frem til, sier nordmannen.

Fem muligheter på én uke
Dagens etappe, den ellevte i rekken, starter i lett terreng før de skal over Col du Tourmalet på 2115 meter høyde. Etter å ha stupt ned mot lavlandet, avsluttes bakken med en langt enklere stigning til Cauterets på drøye 900 meters høyde.

- Det er gode muligheter på etappene fremover. Jeg må prøve alt jeg kan i starten og håpe det går en gruppe uten ryttere som er farlige i sammendraget, så får jeg heller disponere kreftene etter hvert. Jeg kommer til å gå hundre prosent for etappene fremover nå, sier Boasson Hagen.

Onsdag venter en knallhard klatreetappe. Fra torsdag venter flere sjanser for bruddspesialistene på de lettkuperte etappene tretten, fjorten, og femten. Nummer fjorten med en kort stigning mot mål.

- Jeg satser først og fremst på de etappene med målgang etter en bakketopp. Men får man nok tid til feltet, er det mulig å holde unna på etappene med målgang på toppen av bakker også, sier Boasson Hagen.

Revansje i Gap
Neste mandag er det målgang i Gap. Stiller man klokken tilbake til 2011, tapte han spurten mot Thor Hushovd.

- Jeg blir ganske revansjesugen av å tenke på det, sier Boasson Hagen, som peker på nedkjøringen til mål som det avgjørende punktet for etappen.

- Jeg kan utforkjøringene ned mot mål: Den er teknisk krevende; rask, svingete og det er alltid løs grus i kurvene. Blir det varmt avgir alsfalten olje og gjør det glatt.

Tatt et steg
Etter å ha forlatt Team Sky til fordel for langt mindre MTN-Qhubeka før årets sesong, har Boasson Hagen den siste tiden tatt to seiere. Det gleder den gamle sjefen i Team Sky.

- Han var en fantastisk rytter for oss og ingenting gleder oss mer enn at han gjør det bra nå. Noen ganger trenger ryttere et sceneskifte for å klare å prestere på topp, sier Dave Brailsford.

- Jeg lå ikke på latsiden da jeg syklet i Team Sky, men jeg er absolutt sulten på seiere nå. Jeg føler jeg har tatt et steg opp igjen fra tidligere år, sier Boasson Hagen.