Marte Olsbu Røiseland beste norske i Holmenkollen

Knallhard poengkamp: - Er hun forbi?

Norge vant nasjonscupen i dag. Samtidig kjemper Olsbu Røiseland i verdenscupen sammenlagt.

GODT LØP: Marte Olsbu Røiseland i aksjon under verdenscup skiskyting 7,5 km sprint kvinner i Holmenkollen torsdag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GODT LØP: Marte Olsbu Røiseland i aksjon under verdenscup skiskyting 7,5 km sprint kvinner i Holmenkollen torsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Verdens beste skiskyttere er på plass i Holmenkollen denne uka for å avslutte årets sesong.

Dette er deres første konkurranse siden VM i Østersund - et svært vellykket mesterskap sett med norske øyne. Totalt tok utøverne med seg fem gull, tre sølv og en bronse tilbake til Norge.

Verdensmesterne fra stafetten, Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland og Synnøve Solemdal, stilte alle på start, og flere av dem var med å hevde seg i teten på hjemmebane.

Gjentok bedriften

Anastasia Kuzmina tok gull på tilsvarende øvelse under VM, og slovaken viste seg nok en gang fram fra sin sterkeste side.

34-åringen er en rutinert skiskytter, og holdt hodet kaldt når det gjaldt som mest. Det ble riktignok en bom på Kuzmina, men bare klarte likevel å holde den feilfrie lagvenninna Paulína Fialková på avstand. Celia Aymonier tok 3.-plassen.

Dorothea Wierer leder verdenscupen sammenlagt, og ser også ut til å være på topp når sesongen rundes av denne uka. Hun endte på 8.-plass, men landsmann og nærmeste utfordrer, Lisa Vittozzi, havnet langt ned på listene.

- Det var kanskje for mye press i dag, og jeg gjør et dårlig løp, forklarte Vittozzi i NRKs sending.

I poengkamp

Marte Olsbu Røiseland har vært en av verdens beste skiskyttere i år, og fikk med seg tre gullmedaljer fra Østersund. Og nok en gang var hun med i toppen.

28-åringen endte på 6.-plass, og gikk inn i mål sju sekunder foran Eckhoff, som endte på plassen bak.

- Jeg gikk så godt jeg kunne. Jeg fikk sekunderinger på Kuzmina, hun er jo rett bak meg i sammendraget, eller kanskje har hun gått forbi meg nå? Jeg har bare noen få løp til og det blir kamp om den tredjeplassen i sammendraget, fortalte Olsbu Røiseland til NRK etter løpet.

Kuzmina var bare ett poeng bak Olsbu Røiseland før dagens løp, men er forbi etter dagens seier. Flere løp gjenstår i Oslo, og ingenting er avgjort.

Det var en sterk norsk laginnsats i Holmenkollen, men både Landmark Tandrevold og Solemdal havnet litt utenfor topp ti. Det holdt til en seier sammenlagt i nasjonscupen. Forrige gang Norge vant denne var i 2013.