Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knallhard satsing for aller siste gang

Og så er karrieren til Quincy Douglas definitivt over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karrieren til 400 meter-løperen nærmer seg slutten.

- Jo, kommende sesong blir min siste. Den avgjørelsen er definitiv. Nå har jeg startet på utdannelse som fengselsbetjent. Dette året sitter jeg på skolebenken, og da passer det bra å satse skikkelig en siste gang, men de neste årene kommer jeg til å være i praksis, og da er det lite gunstig å være topputøver, sier Quincy Douglas til NTB.

Han har vært med på topplanet på 400 meter i Norge i 11 år. Første gangen han sikret seg medalje i norgesmesterskapet var på Lillehammer i 1995. Da ble det sølv.

Siden er det blitt mange gull både på 400 meter og i stafett, og når han nå går inn i sin aller siste sesong som toppløper, har han den norske rekorden på spesialdistansen med 46,11 sekunder.- Målet mitt til sommeren er å få til noen gode løp ned mot 46 sekunder blank. Dersom jeg klarer å få til noen gode løp blir det lettere å legge opp etter en karriere som aldri tok helt av, fastslår Douglas.

Tenker ikke VM

VM i Osaka er det store på friidrettsfronten i 2007, men Quincy Douglas sier han ikke har det mesterskapet i tankene. Både A- og B-kravet til Osaka ligger under hans norske rekord.

- Jeg har ikke VM engang i bakhodet. Det eneste jeg kan være med på å vurdere i forhold til VM er stafetten på 4 x 400 meter, men da må vi løpe veldig fort, sier Douglas.

Jeg trives veldig godt med å løpe. Det er blitt en livsstil for meg, og dersom jeg klarer å holde meg skadefri gjennom vinteren, tror jeg fortsatt det vil være mulig for meg å gjøre noen gode løp.

NÆRMER SEG MÅL: 400-meterløperen Quincy Doulgas sier han bare vil satse en sesong til. Så er det slutt. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
NÆRMER SEG MÅL: 400-meterløperen Quincy Doulgas sier han bare vil satse en sesong til. Så er det slutt. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

På forsesongen i år måtte jeg ta det helt med ro i ni uker på grunn av skade. Dersom jeg unngår slike ting kommende sesong, tror jeg på gode resultater, sier bergenseren.

Rødvin frister 

11 år på toppen i norsk friidrett har vært krevende. Quincy Douglas er ikke i tvil om det. Det har vært mange forsakelser, men også en del nedturer.

Han har stått på terskelen til det store gjennombruddet i mange år, men har hatt problemer med å slå gjennom for fullt.

- Jeg kan ikke si annet enn at det frister å drikke litt rødvin og kose meg mer enn jeg har fått gjort til nå. Jeg ønsker rett og slett å leve et mye mer normalt liv. Derfor satser jeg skikkelig et år til. I 2008 kommer jeg til å henge med i noen stafetter på klubbplanet, og fra 2009 blir det bare jobb og familieliv på meg, sier Quincy Douglas som er blitt 31 år og som er ferdig utdannet fengselsbetjent om snaue tre år.

(NTB)

image: Knallhard satsing for aller siste gang