NM-trekning: Her kan du se trekningen av semifinalene. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer

Knallhard trekning for Start: - Tøft, men ikke umulig

Disse lagene møtes i NM-semifinalene.

Slik skal semifinalene i cupen spilles:

Strømsgodset - Lillestrøm

Rosenborg - Start

Laget som står oppført først har hjemmekamp. Semifinalene spilles 31. oktober, mens finalen spilles 2. desember.

- Hjemmelagene er favoritter, slår tidligere NRK-kommentator Arne Scheie fast etter trekningen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen kaller trekningen en «marerittrekning for Start» og en «drømmetrekning for Rosenborg».

Jager historisk finale

Start slo Bodø/Glimt 2-1 i kvartfinalen. Herolind Shala ble den store helten etter å ha scoret på en retur, da keeper Ricardo Friedrichs først reddet et straffespark.

Start har aldri tidligere spilt cupfinale i turneringen, som klubben deltok i for første gang i 1912. Lillestrøm (6), Strømsgodset (5) og Rosenborg (11) har på sin side 22 NM-gull totalt.

Seks ganger har sørlendingene spilt semifinale, seinest i 2011 da det ble tap for Kjetil Rekdals Aalesund. I fem av semifinalekampene spilte Start på bortebane.

Start-trener Kjetil Rekdal mener det blir tøft.

- Tøft, men ikke umulig. Det er bare to dager siden Barcelona tapte mot Leganes, og det er større forskjell på de to lagene enn det er på Rosenborg og Start. Klart det er en tøff trekning. Det er synd vi ikke får hjemmekamp. Jaja, vi får krige mot oddsen, sier Kjetil Rekdal til klubbens offisielle Facebook-side.

Det skjedde altså igjen. Nå må Start ta den lange veien til Trondheim for å møte serielederne, men Starts sportslige leder Tor-Kristian Karlsen har ikke gitt opp håp om avansement.

- Jeg tror vi kan slå godt fra oss der oppe. Start blir skumle, sier Tor Kristian Karlsen til klubbens offisielle Facebook-side.

Han peker på at Start er et av formlagene i Eliteserien.

- Jeg syns dette blir fantastisk moro. Jeg gleder meg stort, sier Karlsen videre.

Tre bunnlag

Rosenborg slo på sin side Vålerenga 2-0 på Lerkendal etter scoringer av Djordje Denic og Alexander Søderlund. Rosenborg vant NM i 2015 og 2016.

Cupens store askeladd var Bryne, som måtte gi tapt for regjerende cupmester Lillestrøm på Åråsen, etter at hjemmelaget scoret to raske mål og vant 2-0.

Strømsgodset ble det siste laget som ble klar for cupfinalen, etter at keeperdebutant Morten Sætra leverte flere gode redninger og holdt nullen i kvartfinalen mot Haugesund. Strømsgodset vant cupen sist i 2010.

Det som er litt spesielt er at tre av fire lag som er klare for semifinalen også kjemper for å unngå nedrykk. Det er bare ett fattig poeng som skiller Strømsgodset og Start fra Lillestrøm på tabellen.

Lillestrøm vant NM forrige sesong etter å ha slått Sarpsborg 3-2 på Ullevaal.