Knallhardt program skal gi Nordhaug toppform

- Det blir ganske tøft, sier nordmannen.

TØFT PROGRAM VENTER: Etter en litt roligere sommer venter et tøft program for Lars Petter Nordhaug. Det skal få ham i toppform før høstens endagsritt. Foto: SW (©TDWSport.com)
TØFT PROGRAM VENTER: Etter en litt roligere sommer venter et tøft program for Lars Petter Nordhaug. Det skal få ham i toppform før høstens endagsritt. Foto: SW (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Etter en tung periode i juni bestemte Lars Petter Nordhaug seg for å ta en liten sommerferie.

Én uke med helt fri fra trening, samt en sommer bestående av trening kombinert med ferie, har gjort godt for 31-åringen.

Lørdag returnerer han til konkurranse for første gang siden NM for en måned siden.

- Jeg har trent godt i sommer, så jeg håper jeg er i bra slag, sier Nordhaug til procycling.no.

- Jeg føler meg mer «fresh» og bedre enn jeg gjorde i perioden rundt Sveits og NM.

Trenger ritt
I sommer har Nordhaug lagt om treningen litt, for å prestere så godt som mulig gjennom høsten.

Hovedsakelig har det gått i mer intervaller og færre lange turer.

- Det har blitt en god del hardt. Jeg føler det har hjulpet litt. Jeg trenger nok å sykle noen ritt før jeg er i veldig bra form, men den fysiske kapasiteten virker ganske bra. Det jeg trenger er å få litt trøkk i beina.

Del 2 av sesongen starter i den den kuperte spanske klassikeren, Clásica San Sebastian.

Med ryttere som Alejandro Valverde, Joaquim Rodríguez og Alberto Contador på startstreken, blir det trolig tøft for Nordhaug å kjempe i toppen.

Til Danmark
De syv siste årene har nemlig vinneren av rittet syklet Tour de France i forkant.

- Det er nok litt optimistisk å tro at jeg skal gå rett fra fem uker uten konkurranse til et ritt som San Sebastian og kjempe helt i toppen. Jeg skal gjøre mitt beste, men vi har andre sterke ryttere på laget, så jeg antar jeg får en hjelperrolle. Jeg håper på en god følelse og at jeg kan sitte med lenge.

Bare tre dager etter det spanske endagsrittet venter Danmark rundt med sine seks etapper over fem dager.

- Der antar jeg vi har et lag med noen spurtere og noen som kan gå for sammendraget. Vi får se hva jeg kan få til. Jeg håper jeg er i bra form, da kan jeg kjempe på den tøffe etappen.

Tøft program
Etter etapperittet i Danmark venter en reisedag for Nordhaug, før det smeller igjen.

10. august starter Eneco tour, som går over syv dager.

Det betyr at Nordhaug får 14 konkurranser på bare 16 dager.

- Det blir ganske tøft.

- Er det for mye?

- Det er nok kanskje litt for tøft hvis jeg hadde satset på Eneco Tour. Men jeg har ikke fått noen treukersritt i år, så dette blir en liten Grand Tour for meg. Jeg tror det er bra for formen til Canada og de andre rittene i høst.

Skal i superform
Etter Eneco Tour venter det nemlig bare endagsritt for Nordhaug ut året, slik det ser ut nå.

- Med bare endagsritt ut sesongen, hadde det vært vanskelig å komme i superform. Nå har jeg hatt en lang treningsperiode, så får jeg masse ritt, slik at jeg kan komme i god form.

Og det er først da Nordhaugs største mål for høsten kommer. Endagsrittene på høsten har nemlig vist seg å passe ham ypperlig tidligere.

Først ut venter Vattenfall Cyclassics 23. august. Det tyske rittet er dog trolig for lett for Nordhaug.

Trives i Canada
Helgen etter venter GP Ouest France - Plouay, før de to canadiske endagsrittene i september.

Der har Nordhaug gode minner etter seieren i GP Montréal tilbake i 2012.

- Jeg håper virkelig jeg får gått for egne sjanser i Canada. Jeg har vunnet og vært nummer åtte i Montréal, så jeg har vært med i toppen der før. Jeg har kjørt ganske bra i Québec også. Men jeg satser på Plouay også, det er mulig å få til noe der. Jeg håper jeg er i bra form i de rittene, så tar jeg resultater litt som det kommer.

Sportsdirektør i Team Sky, Kurt Asle Arvesen, tror nordmannen kan gjøre det godt i endagsrittene på høsten.

- Det er ritt som passer ham bra. Han har jo vunnet i Montréal tidligere, så om han er tilbake i den formen nå, kan han gå for toppresultater. Det er viktige ritt, WorldTour-ritt, med masse poeng, sier Arvesen til procycling.no.

- Nordhaug er godt likt
Nordhaug returnerte til Sky på en toårskontrakt før årets sesong, etter et opphold i Belkin som ikke bar de fruktene han hadde ønsket.

- Er dere i Sky fornøyd med hvordan han har levert hittil?

- Det har vært som forventet. Vi hadde kanskje håpet at han skulle få med seg enda mer fra Ardenner-klassikerne, men det er små marginer. Han kom inn og reddet oss i Yorkshire, som var et viktig ritt for oss.

- Hva har den seieren å si for Lars Petters rolle i laget?

- Han er en respektert rytter uansett, men det hjelper på. Han kan brukes overalt og har ingen problemer med å ofre seg for andre. Han er godt likt i laget, avslutter Arvesen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

SLITEN: Til tross for sykdom og sliten kropp, var Lars Petter Nordhaug blant de sterkeste i årets NM-ritt. Nå håper Sky-rytteren at en roligere sommer har gitt han overskuddet han trenger. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)
SLITEN: Til tross for sykdom og sliten kropp, var Lars Petter Nordhaug blant de sterkeste i årets NM-ritt. Nå håper Sky-rytteren at en roligere sommer har gitt han overskuddet han trenger. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer