Pål André Helland:

Knallhardt svar på kritikken

Forrige helg ble Pål André Helland (30) avskrevet som Rosenborg-spiller av Bernt Hulsker. Søndag var han tilbake fra start, svarte på kritikken, og får støtte av Åge Hareide.

TILBAKE: Pål André Helland i duell med Sarpsborgs Mikael Dyrestam. Foto: Christoffer Andersen / NTB
TILBAKE: Pål André Helland i duell med Sarpsborgs Mikael Dyrestam. Foto: Christoffer Andersen / NTB Vis mer
Publisert

SARPSBORG (Dagbladet)

- Veien inn på laget begynner å bli lang for ham, og jeg vet ikke om det er en mann for Åge i framtida. Jeg tror han forsvinner om ikke lenge, uttalte Hulsker på Fotballdirekte på Eurosport, da Helland nok en gang hadde blitt plassert på benken av Åge Hareide.

Ei uke seinere var Helland tilbake på laget, og spilte 78 minutter i 2-1-seieren borte mot Sarpsborg.

- Seks dager, det er langt nok, det, svarte Helland syrlig på Dagbladets spørsmål om ekspertens uttalelser, og får også støtte av trener Åge Hareide.

- Jeg har ikke avskrevet ham, og han beviste i dag at han har noe å fare med, sier en klokkeklar Hareide.

- Havnet i bakevja

Dagbladet spurte Helland om han selv føler han har vært presset ut i kulda på Lerkendal.

- Nei, det føler jeg ikke. Jeg har kommet inn hver gang vi har trengt scoring, det er en tillitserklæring. Jeg hadde trøbbel da han (les: Hareide) kom, var skadet og havnet i bakevja. Det er bare å jobbe på og vise på trening at du er blant de beste spillerne. Jeg har tydeligvis vært bra på trening, og da får jeg spille, svarer Helland.

Han mener også Sarpsborg-kampen ga ham positive svar.

- Det er en kamp som krever mye løping av kantene, og jeg var ikke nevneverdig sliten da jeg ble bytta ut, avslutter Rosenborg-profilen.

- Har vist bra ting

Han fikk også ros fra sin egen trener etter prestasjonen.

- Han var skadd da jeg kom til Rosenborg, det var viktig å få trent ham tilbake i noenlunde god form. Han har vist bra ting på trening, da fortjener han å få en mulighet til å starte. Han har en god venstrefot, er rutinert, og vet hva som skal til for å vinne fotballkamper, oppsummerer Rosenborg-sjefen.

- Hvilken rolle ser du for deg at han har i ditt framtidige Rosenborg?

- Det er som jeg sier, alle har egentlig en rolle. Han har en kontrakt, som det er to år igjen. Det er opp til han selv hvordan han tar konkurransen, svarer Hareide avslutningsvis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer