Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knalloppladning for Cecilia

Bokser sin andre proffkamp i Berlin 29. mars.

• 1. februar: Cecilia slår seg opp mot VM-belte

Cecilia Brækhus reiser til trener Uli Wegner i Berlin allerede i slutten av uken. Hun kommer til å få knalloppladning til sin neste kamp 29. mars.

- Jeg kommer til å være i Berlin og forberede meg i over fem uker. Det betyr nok at Uli Wegner kommer til å plukke av meg de siste restene av amatørstilen min, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Hun fikk en pangstart som Sauerland-bokser da hun slo karibiske Wanda Pena Ozuna på teknisk knockout i fjerde runde i Tempodrom i Berlin 26. januar.

- Jeg aner ikke hva slags motstander jeg kommer til å få i Kiel, men jeg regner nok med at det kommer til å bli en mye bedre bokser enn de jeg har møtt til nå. Det ligger vel i kortene at de kommer til å løfte motstanden noen hakk, sier Brækhus.
Profftrening i Norge
Etter den imponerende seieren over karibiske Ozuna, reiste Cecilia Brækhus hjem til Trondheim. Der har hun trent sammen med Morten Skotnes og amatørbokserne i B-30, men hun har også fått litt profftrening i løpet av den måneden som er gått siden forrige kamp.

- Kim Johnny Jensen bokser denne helgen i London. Jeg har fått muligheten til å trene sammen med ham i oppladning til den kampen. Det har vært veldig bra og givende. Derfor kan jeg si at formen er glimrende, sier Brækhus.

Men det er likevel ikke til å komme fra at det først og fremst er i Tyskland hun kan utvikle seg videre som bokser, og Sauerland-stallen har alvorlige planer med den norske jenta. En tittelkamp er målet, men det er foreløpig for tidlig å si når den kan komme.

- Jeg vil ikke forhaste verken meg selv eller Cecilia. Hun skal matches fram mot en skikkelig kamp, og den dagen hun går i ringen for å bokse om VM-beltet, vil jeg at hun skal være 100 prosent klar for det, sa Kalle Sauerland til NTB etter den forrige kampen.


Storstevne
Det er litt av et storstevne Brækhus skal bokse på i Sparkasse-Arena i Kiel. Hovedkampen går mellom Arthur Abraham og Elvin Ayala i mellomvekt. Det gjelder VM-tittelen i International Boxing Federation (IBF).

Abraham er den mest populære tyske bokseren i øyeblikket, og det betyr at stevnet kommer til å få voldsom oppmerksomhet. Det kommer også Cecilia Brækhus til gode. Hun er allerede blitt en aldri så liten yndling i Tyskland etter seieren over Ozuna.

NY KAMP OM FEM UKER: Cecile Brækhus jubler her for seieren i proffdebuten. 29. mars skal hun ut i en ny kamp. Foto: Scanpix
NY KAMP OM FEM UKER: Cecile Brækhus jubler her for seieren i proffdebuten. 29. mars skal hun ut i en ny kamp. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg regner med at det kommer til å bli veldig variert trening de kommende fem ukene, og jeg er sikker på at Sauerland kommer til å hente inn passende sparringpartnere til meg. Det er betryggende at de henter meg nedover så tidlig. Det viser at de er seriøse og mener alvor, mener Cecilia Brækhus.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media