Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knallstart for Belgia

Det ble en dramatisk og intens kamp som åpnet EM 2000. En utvisning, en keepertabbe og ett praktfullt mål var noe av underholdningen i kveld. Vertene fikk en drømmestart på EM.

Sverige åpnet sterkt og virket til å ha nervene litt mer under kontroll enn hjemmelaget, som spilte mer nervøst. 'Söta bror' hadde flere gode sjanser, særlig Kennet Andersson hadde god mulighet etter en corner fra høyre tidlig i kampen.

Men det vanligvis så solide svenske forsvaret sviktet. Like før pause klarerte Joakim Björklund dårlig. Roland Nilsson skulle fullført jobben for ham, men vendte innover mot eget mål. Bart Goor overasket Nilsson, vant ballen ved 16-meteren og skjøt utakbart i mål.

Flott scoring

Et kvarters hvile hjalp ikke for Sverige. Sekunder etter avspark i annen omgang kom kveldens flotteste prestasjon. Branko Strupar la inn til spisskollega Emile Mpenza, som tok ballen med på brystet og knallet den rett i krysset.

Kampen roet seg noen minutter før det var svenskenes tur til å juble. Veteran-keeper Filip De Wilde spilte ellers en bra kamp, men i det 53. minutt klarte han å tråkke på ballen da han skulle klarere et tilbakespill. Johan Mjällby fulgte ballen helt fram, snappet den opp og satte den i nettet fra spiss vinkel.

Sjansesløsing

Og svenskene kunne kommet ajour, men sløste vekk flere gode sjanser. Fredrik Ljungberg ble fint spilt igjennom av Daniel Andersson, men De Wilde gjorde det godt igjen og reddet til corner.

Mjällby kunne blitt den store helten, da han vendte bort Joos Valgaeren i feltet etter 59 minutter. Men svensken tok en finte for mye, og dermed var sjansen borte.

Henrik Larsson ble byttet inn da det sto 0-2, men utrettet ikke mer enn resten av laget. Verre var det for Patrik Andersson som fikk to gule kort og ble utvist ti minutter før slutt. Svenskene må dermed klare seg uten forsvarsspilleren i skjebnekampen mot Tyrkia på torsdag.

LEDELSE: Festen er i gang når Bart Goor kontant setter inn ledermålet.
HELT: Stor jubel hos Emile Mpenza etter at han økte Belgias ledelse med en nydelig scoring.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media