STERK SEIER: Andy Murray er klar for finalen i Madrid Open. Der møter han verdensener Novak Djokovic. Foto: Burak Akbulut / Anadolu Agency / NTB Scanpix
STERK SEIER: Andy Murray er klar for finalen i Madrid Open. Der møter han verdensener Novak Djokovic. Foto: Burak Akbulut / Anadolu Agency / NTB ScanpixVis mer

Knallsterk Murray slo ut Nadal: - Jeg har tatt store steg

Vant i Spania.

Andy Murray er klar for sin annen strake finale i Madrid Masters etter 7-5, 6-4 over hjemmehåpet Rafael Nadal.

Nadal vant sine 13 første kamper i den europeiske grussesongen, inkludert titler i Monte Carlo og Barcelona, men lørdag ble det bråstopp. Også i fjor tapte han for Murray i Madrid.

Murray har nå tatt et stort steg mot å beholde annenplassen på rankinglisten, men han må løfte tittelen for å holde Roger Federer bak seg.

Det blir ikke lett. I finalen venter nemlig verdensener Novak Djokovic, som beseiret Kei Nishikori 6-3, 7-6 (7-4) i sin semifinale.

Serberen misbrukte fire matchballer på stillingen 5-4 i 2. sett og endte med å tape sitt servegame, men han avgjorde i stedet i tiebreak og slo Nishikori for sjuende gang på rad.

Det blir første gang han møter Murray i en Masters-finale på grus.

Murray tok seg til finalen etter å ha kjempet i to timer og 11 minutter mot Nadal.

- Dette var ikke lett. Det er ikke mange som har slått Rafa på grus i løpet av karrieren hans. Å slå ham på grus i Spania er en stor, stor utfordring, og jeg er glad for å ha greid det, sa Murray.

- Jeg har tatt store steg fra der jeg var for fire-fem uker siden. Nå peker pilene i riktig retning igjen.

Nadal greide ikke å hevne finaletapet mot Murray i fjor, men hadde ikke vanskelig for å finne lyspunkter.

- Jeg har hatt en ny positiv uke og spiller på et jevnt høyt nivå fra uke til uke. Det er gode nyheter, sa han.

- Mentalt gikk det bra i dag. Jeg kjempet helt til slutt, lette etter løsninger og fant dem, men i dag var det ikke nok.

(NTB)