Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fourcade vant jaktstarten foran tre nordmenn

Knallsterk norsk laginnsats - Fourcade for sterk for brødrene Bø

Martin Fourcade var sterkest på jaktstarten i Oberhof.

VANT IGJEN: Som på sprinten i går var det ingenting å gjøre med Martin Fourcade. Foto: AFP PHOTO / dpa / Martin Schutt / Germany OUT /NTB Scanpix
VANT IGJEN: Som på sprinten i går var det ingenting å gjøre med Martin Fourcade. Foto: AFP PHOTO / dpa / Martin Schutt / Germany OUT /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Fourcade viste igjen hvorfor han går i gul trøye. Etter en bom på den første liggende var franskmannen utilnærmelig, kvittet seg med Emil Hegle Svendsen og vant igjen.

Det var likevel en oppløftende dag for de norske herreskiskytterne. Johannes Thingnes Bø ble nummer to, storebror Tarjei nummer tre, mens Emil Hegle Svendsen gikk inn til en fjerdeplass.

Norge mot Fourcade

Det utviklet seg til en kamp mellom tre nordmenn og Martin Forucade på jaktstarten i Oberhof.

Emil Hegle Svendsen har ikke vunnet et individuelt verdenscuprenn på 1113 dager, men hadde sjansen sin her. Svendsen ledet halvveis etter prikkfri skyting og var likt med Fourcade ut etter tre skytinger etter nok et fullt hus.

På den fjerde runden kjørte Fourcade hardt for å bli kvitt Emil Hegle Svendsen. Svendsen slet tungt i motbakkene og måtte slippe endel sekunder til franskmannen.

Når franskmannen fylte på den siste skytingen var det ingenting de tre nordmennene kunne gjøre.

For svak skyting

Det var duket for litt av en jaktstart i Oberhof. Inn til første skyting kom Martin Fourcade, Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen likt inn.

Både Bø og Fourcade bommet en gang, mens Svendsen fylte.

Svendsen var i delt tet ut fra tredje skyting, men fikk det ikke overraskende litt for tøft etter bare en konkurranse på den siste måneden.

For Johannes Thingnes Bø ble det for mange bom innledningsvis etter å ha bommet én gang på hver av de tre første skytingene. Bø fullførte strålende med en lynkjapp siste skyting, men med to bom mer enn Fourcade hadde den lynraske vossingen gitt seg selv et for vanskelig utgangspunkt på den siste runden.

Også storebror Tarjei gikk en sterk sisterunde etter å ha truffet på samtlige 20 skudd.

Lars Helge Birkeland ble nummer 20, Henrik L'Abee- Lund nummer 24, mens Ole Einar Bjørndalen endte på 36. plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!