Caster Semenya satte personlig rekord

Knallsterk sesongåpning av omdiskuterte Semenya

Sørafrikanske Caster Semenya løp inn til seier og personlig rekord på 1500 meter under Diamond League-åpningen i Doha fredag.

VANT: Caster Semenya (27) åpnet årets Diamond League med seier på 1500 meter. Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters / NTB Scanpix
VANT: Caster Semenya (27) åpnet årets Diamond League med seier på 1500 meter. Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den omdiskuterte friidrettsstjernen fikk tiden 3.59,92 og løp dermed under fire minutter på distansen for første gang i karrieren.

Kenyanske Nelly Jepkosgei tok andreplassen med tiden 4.00,99, men var sjanseløs da Semenya skrudde opp farten på oppløpet.

Semenya har den siste tiden fått mye omtale som følge av at Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har besluttet å innføre nye regler for kvinner som har naturlig høye testosteronverdier. Regelendringen rammer den dobbelte OL-vinneren fra Sør-Afrika.

Fra 1. november må kvinnelige utøvere som deltar i øvelser fra 400 meter til én engelsk mil (1609 meter) kunne dokumentere et testosteronnivå i blodet på under fem nanomol per liter.

De som har et forhøyet nivå, må redusere dette gjennom bruk av medikamenter. Siden må det framlegges dokumentasjon om at nivået holdes tilstrekkelig lavt.

Semenya har naturlig høye testosteronverdier i kroppen. Etter friidretts-VM i 2009 måtte friidrettsprofilen underkaste seg kjønnstester og fikk først etter en lang prosess klarsignal for å konkurrere igjen som kvinne. Siden har hun vært en av verdens mest dominerende løpere på mellomdistanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer