BLIR TØFT: Nora Mørk og resten av håndballjentene fikk en tøff EM-trekning. I desember er det håndball-EM i Sverige. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLIR TØFT: Nora Mørk og resten av håndballjentene fikk en tøff EM-trekning. I desember er det håndball-EM i Sverige. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Knalltøff EM-trekning for håndballjentene

EM i Sverige i desember.

Norge møter Russland, Romania og Kroatia i gruppe D i håndball-EM i desember.

Samtlige av Norges gruppekamper skal spilles i Helsingborg. Norge er regjerende mestere etter seieren i 2014 i Kroatia og Ungarn.

Russland var seedet på nivå to, og kommer fra seks strake seirer i kvalifiseringen.

Romania fra seedingsgruppe tre var i samme kvalifiseringsgruppe som Norge. Thorir Hergeirssons utvalgte tapte bortekampen, men slo dem klart i returen på hjemmebane. Kroatia ble på forhånd sett på som det svakeste av lagene fra nivå fire i trekningen.

Gruppetrekningen ble gjennomført på Liseberg-teatret fredag ettermiddag:

Gruppe A (i Stockholm):

Sverige, Serbia, Spania, Slovenia.

Gruppe B (i Kristianstad):

Nederland, Frankrike, Tyskland, Polen.

Gruppe C (i Malmö):

Montenegro, Ungarn, Danmark, Tsjekkia.

Gruppe D (i Helsingborg):

Norge, Russland, Romania, Kroatia.

De tre beste fra hver gruppe går til hovedrunden. Kampene mot Romania og Russland kan by på problemer, men Kroatia bør slås uten problemer.

Lagene fra gruppe C og D skal spille sine kamper i Helsingborg, mens lagene fra gruppe A og B skal spille i Göteborg. De to beste fra hovedrunden går til semifinale. Mesterskapet avvikles i tiden 4. til 18. desember. Cupspillet avvikles i Göteborg.

(NTB)