Knalltøff trekning for Arsenal. Chelsea heldige

Arsenal møter Napoli i Europe League.

VANSKELIG KAMP: Pierre-Emerick Aubameyang og Arsenal fikk en tung trekning i kvartfinalen av europaligaen. De møter italienske Napoli. Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
VANSKELIG KAMP: Pierre-Emerick Aubameyang og Arsenal fikk en tung trekning i kvartfinalen av europaligaen. De møter italienske Napoli. Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Arsenal fikk en tung trekning i kvartfinalen av europaligaen. De møter italienske Napoli. Chelsea kan derimot smile etter å ha trukket Slavia Praha.

Arsenal tok seg torsdag videre ved å snu 1-3 på bortebane mot Rennes til avansement. Det gjorde laget med 3-0-seier på hjemmebane. I kvartfinalen venter tøff motstand for engelskmennene.

De møter den italienske storklubben Napoli. De lyseblå er nummer to i den italienske serien og spilte denne sesongen i mesterligaen. Der sa det stopp i gruppespillet der de møtte Liverpool og Paris Saint-Germain. I tillegg til de to engelske klubbene er Napoli blant de fremste favorittene i turneringen.

Arsenal spiller den første av to kamper borte. Dersom de havner utenfor topp fire i Premier League, er seier i europaligaen en vei til neste års mesterliga for klubben. Og de har en manager med fantastisk statistikk fra turneringen. Unai Emery vant nemlig europaligaen tre år på rad med Sevilla mellom 2014 og 2016.

Arsenals ligarival Chelsea er trolig mer fornøyd med trekningen. De møter tsjekkiske Slavia Praha, og de blå fra London spiller borte først.

De to resterende kampene i kvartfinalen er Villarreal – Valencia og Benfica – Eintracht Frankfurt.

I den ene semifinalen møtes Napoli/Arsenal og Villarreal/Valencia, i den andre Benfica/Eintracht Frankfurt og Slavia Praha/Chelsea.

Finalen spilles i Baku i Aserbajdsjan 29. mai.