Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knalltøffe dueller: - Glad i en krig

En av Norges tøffeste spisser mot en av Eliteseriens tøffeste stoppere. Det luktet svidd i duellene. Etterpå roste duellantene hverandre.

BEINHARDE: Strømsgodsets Marcus Pedersen (t.v.) og Bodø/Glimts Martin Bjørnbak hadde mange saftige dueller. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
BEINHARDE: Strømsgodsets Marcus Pedersen (t.v.) og Bodø/Glimts Martin Bjørnbak hadde mange saftige dueller. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer

BODØ (Dagbladet): - Marcus Pedersen går alltid foran for laget sitt. Han er knallhard og kompromissløs. Det liker jeg. For jeg er også glad i en krig, sier Glimt-stopper Martin Bjørnbak (26) til Dagbladet.

Kampen mellom nordlendingene og drammenserne bølget frem og tilbake, og hadde en rekke høydepunkter og vendinger.

Til slutt endte det 2-2, etter at Godset to ganger utlignet Glimt-ledelsen, rett før slutt i begge omganger.

- Derfor er det surt at vi ikke klarte tre poeng i dag, sier Bjørnbak, etter at de helgule spilte uavgjort for tredje gang på rad, og fortsatt står med begge bein i bunnstriden.

En av duellene i duellen, var Marcus Pedersens «»hard man»-møte med Martin Bjørnbak.Godset-spissen (27) ble stort sett holdt i tømme, og ble også en høyst ufrivillig og ufortjent «syndebukk» da Godset fikk annullert en scoring da kampen stod og vippet på stillingen 1-1.

Like etter gikk Glimt opp i 2-1.

- Dommeren mente at jeg forstyrret keeper for mye da Parr skjøt i mål fra to meter. Jeg er uenig. Hvor skulle jeg gjort av meg? spør Pedersen retorisk.

- Urutinert

Eliteseriens toppscorer fikk sin revansje åtte minutter før slutt, da Glimts unggutt Håkon Evjen gikk i duell med en feilvendt Pellegrino og lagde straffe. Selv om Evjen klokkeklart var først på ball og ikke mann.

- Urutinert av Håkon å gå i duell der, mener Bjørnbak.

Straffen banket Marcus Pedersen i mål til 2-2. Hans åttende mål på like mange seriekamper.

Pedersen snøt dermed nettopp Martin Bjørnbak for å bli kampens matchvinner for Glimt. Stopperen headet inn 2-1 til nordlendingene midtveis i andre omgang.

- Straffemål føles like bra som spillemål, sier Marcus Pedersen, som har ett stort mål foran seg:

Å score nok Eliteserie-mål til at han blir solgt til en europeisk klubb i sommer-vinduet.

- Jeg vil ut igjen, det har jeg aldri lagt skjul på, sier han.

Hard og god

Om duellen med Bjørnbak sier han:

- Martin er en hard og god stopper. Jeg liker å duellere med typer som han.

Bjørnbak selv skryter også av motstanderen:

- Sånn som Marus spiller i dag, er han vanskelig å spille mot. Men jeg liker ham! Han er en av Norges tre beste spisser - sammen med Søderlund på Rosenborg og Mortensen på Sarpsborg, mener Glimt-stopperen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media