Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knar fram seierslysten

STAVANGER (Dagbladet): - Nå er jeg lei av halvgode plasseringer, sier proffsyklist Gunn Rita Dahle. Dagbladet møtte stavangerjenta på massasjebenken mens kjæresten gjorde sitt beste for å kna fram seierslysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter halvkjørt verdenscup er hun nummer to sammenlagt, men det er ikke bra nok, mener Gunn Rita. - Nå føler jeg meg både fysisk og psykisk klar for klatre helt til topps, sier hun med litt anstrengt stemme mens Kenneth Flesjå forsøker å gni stivheten ut av en øm lårmuskel. Gunn Rita er fornøyd med å ha fått en kjæreste som kan hjelpe henne med konkurranseforberedelsene.

- Jeg har ingen fysioterapiutdannelse. Men siden jeg er syklist selv kjenner jeg godt til hvordan støle sykkel-bein skal behandles, sier Kenneth.

Til topps

I dag går femte verdenscup-ritt i terreng av stabelen i Plymouth i England. Seier her vil være et et viktig stikk i en eventuell sammenlagt-seier i verdenscupen.

- Det var en kjempefordel at jeg var med på det norske laget og kjørte i Australia. Landeveisritt gir en helt annen hurtighet, og den trenger jeg skal jeg stå øverst på seierspallen i morgen, sier Gunn Rita.

Jernkvinne

I fjor viste sykkelproffen fra Stavanger kjempekrefter da hun stillte til start i terreng-EM bare 20 timer etter at hun var ferdig med Tour de Feminine. Denne bragden ser det ikke ut til at hun klarer i år.

- Tour de feminine slutter samme dagen som EM begynner. Den eneste sjansen jeg har for å få med meg begge deler er hvis laget gjør det så svakt på landeveien i Frankrike at vi gir oss før tida.

- Men det håper jeg selvsagt ikke, smiler Gunn Rita Dahle.