SKAL SKRIVE OM VM: I samarbeid med Fredrik Ekelund, som faktisk reiser til Rio, skal Karl Ove Knausgård skrive bok om sommerens verdensmesterskap i fotball. Foto: Anders Grønneberg
SKAL SKRIVE OM VM: I samarbeid med Fredrik Ekelund, som faktisk reiser til Rio, skal Karl Ove Knausgård skrive bok om sommerens verdensmesterskap i fotball. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Knausgård skriver bok om fotball-VM i Brasil

Uten å forlate sofaen hjemme i Skåne.

(Dagbladet): Det er i øyeblikket flere norske forfattere som myser mot stillingen som nasjonal leverandør av bøker om verdensmesterskap i fotball, etter at Jon Michelet og Dag Solstad kastet inn håndkleet etter storselgere i 1982, 1986, 1990, 1994 og 1998.

Kanskje ikke så rart - som Solstad sa til Natt og Dag er det en «jævla god deal» å få et forlag til å betale både billetter og overnatting for deg.

Når selveste Karl Ove Knausgård (45) entrer VM-boksjangeren med boka «Hjemme/borte» til høsten, er det imidlertid uten å forlate sitt hjem i Skåne.

Det melder Pelikanen forlag i en pressemelding i dag.

Boka vil bestå av brevvekslingen mellom Knausgård hjemme i Skåne og Fredrik Ekelund i Rio de Janeiro i løpet av de fire ukene mesterskapet varer. Den svenske forfatteren er for tida aktuell med boka «Sambafotball» om Brasils forhold til fotballen på banen, i kulturen og politikken.

«Fotballen er naturligvis utgangspunktet for boka, men de kommer også, som man gjør i brev, til å tangere mange andre tema: skrivingens mysterium og vilkår, debattens vilkår», heter det fra forlaget.

Knausgård og Ekelund har et godt utgangspunkt for å skrive brevbok - de har nemlig brevvekslet i flere år allerede. Nå er målsettinga, for å klippe og lime mer fra presseskrivet, «å skape ei bok som blir både personlig og idémessig interessant mot bakgrunnen av det stillferdige sommerlivet foran TV-skjermen i Skåne og det brusende, kaotiske Rio de Janeiro».