Kneet tvinger Ndure til å trekke seg fra 200 meter

- Risikoen for stor for å bli enda mer skadet.

DROPPER 200 METEREN: 200 meter var Jaysuma Saidy Ndures beste distanse under VM i Berlin, men sprinteren tar ingen sjanser på å forverre kneskaden han sliter med, og trekker seg fra favorittdistansen.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DROPPER 200 METEREN: 200 meter var Jaysuma Saidy Ndures beste distanse under VM i Berlin, men sprinteren tar ingen sjanser på å forverre kneskaden han sliter med, og trekker seg fra favorittdistansen.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Jaysuma Saidy Ndure har gjort sitt under årets friidretts-VM i Berlin. Sprinteren har i samråd med med landslagslege Ove Talsnes bestemt seg for ikke å gamble mer med et trøblete kne, som har plaget Ndure i flere uker.

Dermed står «Jays» over favorittdistansen 200 meter, som begynner med forsøksheat og mellomrunde i morgen, melder Norges Friidrettsforbund i en pressemelding.

- Jeg tar ikke sjansen på å løpe 200 meter fordi risikoen er for stor for å bli enda mer skadet. Jeg kunne sikkert ha gjennomført ett eller to løp, men det ville være for risikofylt. For meg er det viktigst å tenke på fremtiden og karrieren videre. Jeg må være litt lur, og tenke på kommende sesonger, sier Jaysuma Saidy Ndure.

Etter å ha undersøkt Ndures kne mener Talsnes at risikoen ved å la ham løpe er for stor i forhold til gevinsten.

- Jays har en skade i kneet, og vi er redde for at den vil utvikle seg i negativ retning. Risikoen ved å løpe er for stor i forhold til gevinsten. Vi forventer at skaden vil kunne behandles i løpet av noen uker, og forventer en gradvis forbedring. Det medisinske støtteapparatet i Friidrettsforbundet vil følge opp Jays i tiden fremover, sier Talsnes.

Jaysuma Saidy Ndure kom til semifinalen på 100 meter, det var en innsats Ndure setter positivt fortegn ved. Han sier seg derfor tilfreds med innsatsen under det som var sesongens store mål.

- Jeg er ikke skuffet, for jeg vet at for tre uker siden kunne jeg nesten ikke løpe. Jeg fikk løpt tre løp i VM, og kom til semifinale på 100 m. Nå vil jeg bli 100 prosent frisk før jeg konkurrerer igjen. Jeg er fornøyd med det jeg har fått gjort. Jeg kom her med tanken om bare å få løpt ett løp, i stedet kom jeg helt til semifinalen, og det var pluss for meg, sier Jaysuma Saidy Ndure.