Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knefall for Aamodt

Helgens seiling gikk også til bunns.

Kjetil Andre Aamodts meniskoperasjon er ennå ikke leget. Dermed måtte Kjetil Andre Aamodt kaste inn håndkleet før start i lørdagens regatta «Musto Ski Yachting». Og dermed måtte halvparten av seilsportens Knoll og Tott se sesongpremieren ryke før den hadde begynt.

Kjetil Andre Aamodts splitter nye Melges24 ende, med Jon Ekrem som skipper, endte på tiendeplass av i alt 18 båter, mens Knoll (Lasse Kjus) endte på femteplass.

Treg start

Etter to timers utsettelse på grunn av dårlig vind, kom endelig den varslede brisen og det var klart for tre seilaser. Aksel Lund Svindal representerte alpintlandslaget ombord på Aamodts båt, men det holdt ikke helt til å hamle opp med «Team Knoll» med Kjusern ved roret.

Han hadde med seg OL-seiler Siren Sundby ombord, og denne rutinen gjorde vei i vellinga.

Riktignok holdt det ikke mot båten som Ole Kristian Furuseth var med i: Baghdad 1.

Furuseth viste at «de gamle er eldst». Og under skipper Kristoffer Spones ledelse ble det gull på Furuseth.

Italia neste

VIND I SEILENE: Det var fine sløreforhold for Team Knoll og de andre lagene. Fra venstre: Lasse Kjus, Kjetil Jansrud, Thomas Oksmo, Siren Sundby og Hans Petter Burås. Foto: Ivar Gilså/Melges Norway
VIND I SEILENE: Det var fine sløreforhold for Team Knoll og de andre lagene. Fra venstre: Lasse Kjus, Kjetil Jansrud, Thomas Oksmo, Siren Sundby og Hans Petter Burås. Foto: Ivar Gilså/Melges Norway Vis mer

Kristoffer Spone seiler sammen med kong Harald på «Fram XVI», og regnes som en av landets aller fremste regattaseilere. Spone seiler som skipper på båten «Baghdad 1», mens han med kongen seiler en 52 fot lang båt i klassen «Transpac52». Den båten har sesongpremiere 22. mai da Breitling MedCup innledes i Punta Ala i Italia. Da er det ventet 20 topptrimmete båter på startlinjen, skriver bladet Seilmagasinet på sine nettsider.

Landslagsalpinistene gjorde det klart best i gårsdagens storslalåmrenn i Tryvannskleiva. Men da seilene ble heist like utenfor Oslo i formiddag var det duket for revansje for flere av landets beste seilere. Men i kveld er det muligheter til revansje:

I kveld er det fest for alpinister og seilere på Roklubben i Huk Aveny på Bygdøy.

De beste båtene i «Melges24-klassen»

1. Baghdad.1, Kristoffer Spone

2. Baghdad.2, Kristian Nergaard

3. Rett Rundt Hjørnet, Herman Horn Johannessen

4. New Deal, Jørgen Heje

5. Team Knoll. Lasse Kjus (og Siren Sundby)

---

10. Team Tott, Jon Ekheim (eid av Kjetil Andre Aamodt)

VINNERBÅTEN: Baghdad 1.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media