Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tiger Woods:

Knekt av affærer. Nå skal han få «jobben gjort»

Tiger Woods har ikke vunnet en major på ti år. I et ferskt intervju sier han at han føler suksessformen nærmer seg.

I SLAGET: For halvannen uke siden tok Tiger Woods andreplass i en majorturnering. Nå har han troa på at han vil trone øverst på pallen igjen i nær framtid. Foto: Andy Lyons / NTB Scanpix
I SLAGET: For halvannen uke siden tok Tiger Woods andreplass i en majorturnering. Nå har han troa på at han vil trone øverst på pallen igjen i nær framtid. Foto: Andy Lyons / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er 21 år siden Tiger Woods tok verden med storm. Fylt med ungdommelig pågangsmot vant han sin første Masters med tolv slag ned til nestemann på resultatlista - noe ingen har gjort verken før eller siden.

I åra som fulgte vant han alt som kunne vinnes, tjente over en milliard dollar og fant kjærligheten med svenske Elin Pernille Maria Nordgren. Men en kald novemberdag i 2009 snudde alt.

Skandalekvelden

Woods kolliderte i et tre utenfor familiens herskapelige hjem i Florida. Mens kona - som hadde fått nyss i ektemannens affærer - knuste bilens bakrute med ei golfkølle.

Sjokknyheten gikk verden over, og USA sto nærmest stille da Woods uttalte seg om skandalen i februar året etter. Der innrømmet han affærene, og beklaget overfor både Nordgren og barna deres.

- Jeg er lei meg for den uansvarlige og egoistiske oppførselen min, sa Woods og lovet bot og bedring.

Han innrømmet også å ha gjennomgått en rehabilitering for sexavhengighet.

- Jeg tok feil og var dum. Jeg kan ikke spille etter andre regler. De samme reglene som gjelder for alle, gjelder også for meg.

- SI ALFABETET: Videoen av at golfstjerna Tiger Woods blir arrestert ble frigitt av politiet. Her innrømmer han blant annet å ha inntatt legemidler. Video: Jupiter Police Department Vis mer Vis mer

Lang vei tilbake

I juli 2010 skilte Woods og Nordgren seg, og ifølge Forbes fikk sistnevnte med seg 100 millioner dollar fra ekteskapet.

Siden skandalekvelden i 2009 har Woods slitt meg å gjenskape suksessen på golfbanen. Og i april i fjor ble han operert i ryggen for fjerde gang på fire år.

Den lange veien tilbake har tatt tid og mange trodde karrieren til tidenes beste golfspiller var over.

- Det var perioder hvor jeg trodde jeg aldri ville komme tilbake til The Open igjen, sa hovedpersonen selv i juli i år.

Tror på suksess

Det er ti år og nesten 4000 dager siden Tiger Woods vant sin siste majorturnering i US Open på Torrey Pines i California. Seieren var Woods' 14. majorseier på 11 år.

Nå ser imidlertid Woods ut til å ha fått fart på golfsvingen igjen. For halvannen uke siden tok han sin andre andreplass i en majorturnering for året, og nå føler han at han nærmer seg en etterlengtet turneringsseier.

- Jeg kan merke at neste seier kommer snart. Jeg vet ikke når eller hvor, men jeg nærmer meg, sier golfstjerna, ifølge CNN.

Et av målene Woods har satt seg, er å ta rekorden til Jack Nicklaus på hele 18 majorseire.

- Jeg har kommet på andreplass i to av de tre siste turneringene jeg har spilt, så jeg er ikke så langt fra å få jobben gjort, sier Woods.

Hele Norges coronakart