Var blant verdens beste langrennsløpere - blir fjellbonde

Knekt mentalt av Johaug: Legger opp

En av verdens beste kapasitetsløpere Nathalie von Siebenthal (26) opplever Therese Johaugs comeback som ødeleggende for henne. Nå blir hun fjellbonde i stedet for langrennsløper.

BLIR FJELLBONDE: Nathalie von Siebenthal legger opp som langrennsløper og blir fjellbonde i stedet. Terje Pedersen / NTB scanpix
BLIR FJELLBONDE: Nathalie von Siebenthal legger opp som langrennsløper og blir fjellbonde i stedet. Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går bekreftet den sveitsiske langrennsstjerna Nathalie von Siebenthal at hun legger opp, bare 26 år gammel.

Den sterke kapasitetsløperen er på mange måter Sveits' svar på Therese Johaug, i kraft av å være en av langrennssportens beste motbakkeløpere og som trives aller best på tremil.

Hun slo blant annet Heidi Weng i spurten om 4.-plassen på skiathlon i VM i Lahti, bare 23 år gammel, og leverte to solide 6.-plasser individuelt i OL i Pyeongchang. På VM-tremila i Seefeld ble hun nr. 7. Det var hennes beste resultat i mesterskapet etter en tung sesong med mye motgang.

I vår kom von Siebenthal med sjokkbeskjeden: Langrennsesset fra Sveits ville ta en pause fra langrennssporten for å bli fjellbonde og hjelpe til på familiens bondegård i Alpene.

Da anslo hun sjansen for å komme tilbake til verdenscupen for 30 prosent.

- Jeg har slitt med å få opp farten denne vinteren. Det går for sakte i starten. Den første runden min på skiathlon i Seefeld-VM var rett og slett pinlig, sa Nathalie von Siebenthal til Dagbladet etter VM.

Da ble hun fullstendig parkert av tempoet som Johaug satte i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer