Knepen finaleseier for de norske håndballjentene

33-32 mot Ungarn.

De norske håndballjentene måtte virkelig kjempe for å vinne Åpent skandinavisk mesterskap i Danmark lørdag. Ungarn ble slått knepent 33-32 i finalen.

Det er tredje gang på fem dager at de norske håndballjentene møter Ungarn, og det var et langt mer besluttsomt lag de møtte enn i Larvik tirsdag og onsdag, da Norge vant stort begge dager.

- Vi hadde ikke den samme tilstedeværelse i forsvar, og fikk dermed heller ikke brukt farten på samme måte, sa landslagstrener Marit Brevik til NTB.
Tett avslutning
Ved pause i lørdagens kamp ledet de norske jentene 15-13 etter å ha ligget under med ett mål midtveis i omgangen. Ungarn startet klart best i annen omgang, og scoret fire mål på like mange minutter. Da det var ti minutter igjen var stillingen 27-27, og det ble en tett og spennende avslutning, der Norge til slutt klarte å hale seieren i land.

Norsk toppscorer ble Else-Marthe Sørlie Lybekk med åtte mål.

Gro Hammerseng, som ble norsk toppscorer med seks mål i fredagens semifinale mot Sverige, sto over finalen. Hun har kun spilt annenhver kamp i de fire oppkjøringskampene mot OL, og sto også over den andre kampen mot Ungarn i Larvik. Landslagskapteinen spares før det braker løs i OL i Beijing.

Katja Nyberg som har slitt med en ryggskade, var igjen på banen, men spilte stort sett bare i forsvar i lørdagens kamp.

- Det går stadig framover med Katja, sa Marit Breivik, som har stor tro på at Nyberg er helt bra igjen til OL.


Fornøyd 

Landslagstreneren var fornøyd med at jentene klarte å hente hjem seieren i en så tett kamp.

- Det er gledelig at vi klarer å fullføre på en skikkelig måte når vi ligger litt bak, slik vi gjorde i dag, sa hun.

TOPPSCORER: Else-Marthe Sørlie Lybekk. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
TOPPSCORER: Else-Marthe Sørlie Lybekk. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Breivik er også godt fornøyd med resultatet av de fire oppkjøringskampene.

- Det er selvfølgelig ting å jobbe med, slik det alltid er 14 dager før et mesterskap. Det som gleder meg mest er at jentene er friske og har god helse. Dette ser bra ut, sa en optimistisk landslagstrener, som aldri har klart å lede sine jenter til olympisk gull. Om alt klaffer, kan det skje i Kina.

Nå skal jentene hjem og lade opp hver for seg før de reiser til Kina. Første kamp i OL er mot vertslandet lørdag 9. august.

(NTB)

Knepen finaleseier for de norske håndballjentene