SLITESEIER: Heidi Løke og resten av håndballandslaget måtte slite for å ta hjem seieren i generalprøven.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
SLITESEIER: Heidi Løke og resten av håndballandslaget måtte slite for å ta hjem seieren i generalprøven. Foto: Kent Skibstad / ScanpixVis mer

Knepen norsk seier i generalprøven

Håndballjentene med en sliteseier mot revansjelystent Sverige.

Hjemmelaget gikk aggressivt til verks med tydelig revansjelyst etter forrige helgs stortap (18-32) i Stavanger. Tilbake på laget hadde svenskene profiler som Linnea Torsteinsson og Isabelle Gulldén. I åpningsminuttene hadde Sverige allerede puttet tre baller i nettet bak Katrine Lunde Haraldsen før de norske jentene kom i gang. Det første norske målet ordnet Marit Malm Frafjord etter fire minutter.

Utover i omgangen klarte Norge å justere seg inn med bedre forsvarsspill og mer fart i kontringsspillet. Over halvparten av målene før pause kom nettopp på kontringer, der Linn Kristin Koren var målfarligst da det norske laget tok med seg en tomålsledelse (15-13) til pause.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson kan ikke ha vært fornøyd med antall mål imot, og ønsket nok en annen fasong i annenomgang. Likevel det tok hele seks minutter før Norge fikk sitt første nettsus etter hvilen, mens svenskene allerede hadde fire scoringer på rappen.

Midtveis i omgangen pekte Hergeirsson på mer aggressivitet og en «stengt butikk» i time-outen. Det tok litt tid før islendingens ord var å se på banen, men Norge virket etter hvert mer stramme defensivt på slutten. Jevnt var det hele veien i Malmö, men de norske jentene sikret seg en knepen ettmålsseier før de søndag reiser til VM i Brasil.

(NTB)