Knepen Solberg-seier i rally-thriller

Snaut seks sekunder skilte Petter Solberg fra finnen Marcus Grönholm etter 395,5 kilometer med råkjøring i Rally New Zealand. Nordmannen vant sesongens første seier søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Triumfen er den sjette i karrieren for den regjerende verdensmesteren, og den var alt annet enn enkel. Bare 5,9 sekunder skilte til slutt ned til Grönholm, som ledet VM-runden to fartsprøver før slutt.

Solberg og Grönholm sørget for en skikkelig thriller på siste dagsetappe. Under nest siste fartsprøve snurret Grönholm for annen gang søndag. Nordmannen vant og fikk se Peugeot-rivalen helt nede på 7. plass på prøven, 18,2 sekunder bak. Det avgjorde rallyet.

For på siste fartsprøve kunne Petter Solberg ta det forholdsvis rolig på veien etter finnen. Subarustjernen sikret seieren selv med tidstap på 10,4 sekunder.

Kjørte på stein

Før service fikk flere biler store problemer i et veidele. Først kjørte Ford-fører Francois Duval av veien. Så kom Solberg og kjørte på en stein, ødela bilen og tapte hele ledelsen. Også Peugeot-førerne Grönholm og Harri Rovanperä møtte problemer på samme prøve.

Grönholm er ingen hvem som helst. Peugeot-føreren har vunnet Rally New Zealand tre av de siste fire årene. Bortsett fra i fjor har New Zealand-vinneren også tatt hjem VM-tittelen de siste årene. Sist ved Marcus Grönholm i 2000 og 2002.

Markko Märtin sikret 3. plassen i rallyet selv om han ble frakjørt siste dag og endte 25,6 sekunder bak Solberg. Sebastien Loeb tok 4. plassen, mens Harri Rovanperä ble nummer fem.

Opp på 4. plass

I VM sammenlagt avanserte Petter Solberg til 4. plass. Markko Märtin (seier i Mexico) leder med 26 poeng foran Sebastien Loeb (seier i Monte Carlo og Sverige) med 25 og Grönholm med 24 poeng.

Henning Solberg kjørte på en trestubbe og måtte bryte rally New Zealand allerede på første dagsetappe.

Neste VM-runde går i Kypros midt i mai.

(NTB)

FEIRET: Petter Solberg kan feire sin første seier i årets sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer