Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knepent finaletap mot russisk storfavoritt

Nesten triumf for bokseren Ingrid Egner.

TAPTE: Ingrid Egner tapte boksefinalen i Grand Prix-turneringen i Tsjekkia. Foto Per-Kristian Eriksen, Scanpix
TAPTE: Ingrid Egner tapte boksefinalen i Grand Prix-turneringen i Tsjekkia. Foto Per-Kristian Eriksen, Scanpix Vis mer

Ingrid Egner måtte gi tapt for russiske Sofya Otsjigava i finalen i den store Grand Prix-turneringen i Tsjekkia lørdag, men den russiske verdensmesteren vant bare 2-0. - Det sto 0-0 etter de to første rundene. Deretter fikk Otsjigava ett poeng i hver av de to siste. Det var en veldig jevn og tett kamp, og Ingrid bokset kjempebra. Hun har all grunn til å være fornøyd med dette, sa den norske treneren Max Mankowitz til NTB. Otsjigava har vunnet det som er å vinne i denne klassen for kvinner, men hun måtte slite med Egner. Det ble på ingen måte den enveiskjøringen mange hadde trodd.
To seirer og walkover Ingrid Egner vant to kamper og fikk en walkover i turneringen i Tsjekkia. Hun slo først hjemmehåpet Daniel Delhofova 2-0 i den første kampen. Deretter ble det walkover mot ungarske Nicolett Papp, før hun satte hjemmefavoritten Martin Schomomanzova i semifinalen. Der vant Egner 4-2 etter å ha startet overbevisende, men rotet det litt til for seg mot slutten. - Otsjigava hadde klare seirer i denne turneringen før hun møtte Egner. Hun vant både 6-0 og 7-0 på veien til finalen, men i den siste kampen måtte hun slite, sa Mankowitz. - Nå jobber vi med å gjøre Ingrid sterkere mot boksere hun normalt skal slå. Det er i de kampene hun har en tendens til å rote det til. Mot de beste er hun alltid solid, sa treneren.
NM neste Nå er NM neste for Ingrid Egner. Deretter satser hun på å komme med i en turnering i Polen. - Det som er viktig er at Ingrid får god motstand og sparring. Derfor kommer hun til å fortsette samarbeidet med de beste norske amatørene i passelig vektklasse. Vi håper også at hun skal få innpass i turneringen i Polen, men det blir vanskeligere og vanskeligere å komme med i de østeuropeiske turneringene, sa Max Mankowitz til NTB lørdag kveld. Egner satser mot OL i London, der kvinneboksing er på programmet for første gang. På veien dit skal hun bokse EM i Rotterdam til høsten og VM noe senere. VM er direktekvalifisering til OL, men hun får også muligheten til å kjempe om en OL-plass i en ren OL-kvalifisering i Kina om ett års tid. Norge hadde også med lettungvekteren Alexander Hagen i turneringen i Tsjekkia denne uken, men han ble slått ut i etter en seier og ett tap.

(NTB)

KJENTE: Bokserne Ingrid Egner (til venstre) og Cecilia Brækhus er to av landets beste kvinnelige boksere. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
KJENTE: Bokserne Ingrid Egner (til venstre) og Cecilia Brækhus er to av landets beste kvinnelige boksere. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media