Knepent slått i USA

Sterkt mile-løp av Henrik Ingebrigtsen.

 RETT BAK:  Henrik Ingebrigtsen tett på vinneren James Kiplagat Magut fra Kenya på en engelsk mil i storstevnet Prefontaine i Eugene, Oregon i natt norsk tid. FOTO: Don Ryan, AP/NTB Scanpix.
RETT BAK: Henrik Ingebrigtsen tett på vinneren James Kiplagat Magut fra Kenya på en engelsk mil i storstevnet Prefontaine i Eugene, Oregon i natt norsk tid. FOTO: Don Ryan, AP/NTB Scanpix.Vis mer

Henrik Ingebretsen (22) luktet på sin egen norske rekord da han løp inn til annenplass med 3.55,50 på mila (1609 meter) i Diamond League-stevnet i Eugene fredag.

Han ble så vidt slått av kenyaneren James Magut Kiplagat (22), som løp inn til 3.55,24 i et løp der det ikke virket som om de beste var interessert i stor fart fra start.

— Det jeg har fått høre fra løpet er at flere av de beste ikke virket villige til å følge haren. Det gjorde at Henrik etter hvert kom seg forbi dem, og de siste 800 meterne han løp var veldig sterke, sier sportssjefen i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen til NTB lørdag morgen.

- Mot knallsesong Ingebrigtsen har selv den norske rekorden på mila med 3.54,23 fra i fjor. At han løper bare et sekund dårligere allerede nå, så tidlig på sesongen, tyder på at han er i rute til å få en knallsesong. Henrik Ingebrigtsen fra Sandnes, fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i fjor med gull på 1500 meteren i EM i Helsingfors.

Han fulgte opp med flott femteplass på 1500 meteren i OL i London, og i vinter ble han europeisk terrengmester.

- Satser på VM-medalje — I Moskva-VM skal jeg være med å kjempe om medaljene, sa han etter femteplassen fra OL, og den sterke mila han løp fredag, tyder på at han ikke farer med tomt prat.

— Dette var en flott oppkjøring til Bislett Games, og jeg ser ikke bort fra at han kommer til å forbedre sin egen norske rekord på mila der, for han skal løpe en engelsk mil også på Bislett 13. juni, sier sportssjef Nilsen til NTB.
Aldri så fort så tidlig — Jeg vet ikke om løpet til Henrik i Eugene fredag var et løp med full klaff, men at det var et godt løp han presterte, hersker det ingen tvil om, mente Nilsen.

— Dette viser at det treningsarbeidet Henrik har lagt ned i løpet av vinteren har vært veldig solid og bra, og det er i alle fall helt sikkert at han aldri har løp så fort før så tidlig i sesongen, sa sportssjefen til NTB

Thorkildsen 81,99 Fredag kastet også Andreas Thorkildsen i tyske Dessau. Han endte på fjerdeplass med 81,99 meter, noe han var fornøyd med.

Thorkildsen gjennomførte konkurransen uten å kjenne noe til lyskekrampen som stoppet ham i Shanghai for 14 dager siden, så det virker også som om spydesset er på rett vei.

Det kan bety at Ronny Nilsen kan reise til Moskva-VM i august med to sterke norske medaljekandidater.
(NTB).

Henrik Ingebretsen (22) løp inn til annenplass i et løp over en engelsk mil - 1609 meter - i Eugene i Oregon på den amerikanske vestkysten fredag kveld lokal tid.

Løpet ble vunnet av kenyaneren James Magut Kiplagat (22) på 3,55,24.

Ingebrigtsen var like bak med tiden 3.55.50.

Den norske mellomdistansekometens personlige rekrod på distansen er 3.54,28 fra i fjor.

(NTB/Dagbladet).