Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Knepent tap i US Open

Grand Slam-eventyret er over for Jan Frode Andersen. I natt røk han ut av kvalifiseringsturneringen til US Open.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Frode Andersen møtte franskmannen Florent Serra i 2. kvalifiseringsrunde til millionturneringen i New York. 10 år yngre Serra, som ligger omtrent likt med Andersen på verdensrankingen, vant med settsifrene 3-6, 7-5, 6-7(4).

Det er andre gang en franskmann ødelegger Grand Slam-mulighetene for Jan Frode Andersen. For to år siden slo franske Sebastien Grosjean nordmannen ut av 2. runde i French Open.

Oppkjøring på hardcourt

Florent Serra hadde en stor fordel i forhold til nordmannen i nattens kamp i USA. Franskmannen spilte nemlig de tre siste turneringene sine på hardt underlag, mens Andersen ikke spilte noen. US Open spilles på hardcourt, noe som gir langt raskere ballvekslinger og lavere spill enn på grus. Det er Jan Frode Andersens favorittunderlag.

- Jeg hadde trengt en ekstra uke på hardcourt for å kunne spille min beste tennis, men får ta med meg det positive fra kampene og legge tapet bak meg raskest mulig, sier Andersen til NTB.

Ikke tomhendt hjem

Jan Frode Andersen vant 1. kvalifiseringsrunde mot tsjekkeren Michal Tabara med settsifrene 6-4, 5-7, 1-6. Sistesettet var over på under en halvtime. Jan Frode Andersen imponerte med tilsammen 18 serveess, noe som er ganske uvanlig for ham å være. Motstanderen gjorde også mange dobbeltfeil, noe som var lettkjøpte poeng for Andersen.

- Jeg hadde en sjanse på 1-0 i tredje sett, mens han hadde flere sjanser til å avgjøre kampen i slutten av andre sett. Jeg servet bedre etter hvert, men slet i returgamene da han servet bra med høy førsteserve-prosent, sier han.

Selv om Jan Frode Andersen ikke klarte å kvalifisere seg til hovedturneringen i US Open får han poeng på verdensrankingen og rundt 42 000 kroner for deltagelsen. Det kommer alltids godt med.

Andersen skal spille to eller tre challengerturneringer før Davis Cup-kampen mot Luxembourg i midten av september.